Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“El viatge de la balena de Mataró” tanca convertint-se en l’exposició més visitada dels darrers anys del Museu de Mataró

Escoltar

“El viatge de la balena de Mataró” tanca convertint-se en l’exposició més visitada dels darrers anys del Museu de Mataró

Més de 7.000 persones han visitat la mostra que recordava els 40 anys de l’arribada d’un “gran peix” a la platja de Mataró

El 3 de setembre es va clausurar l’exposició “El viatge de la balena de Mataró” a Can Serra del Museu de Mataró. Aquesta mostra, que recorda que ja fa quaranta anys que uns pescadors de la ciutat van veure davant les costes mataronines el que batejar com un “gran peix”, ha rebut un total de 7.059 espectadors, cosa que representa ser l’exposició del Museu de Mataró que més visitants ha rebut en els darrers anys. 
Els visitants han pogut intuir les causes de la seva mort, conèixer els altres cetacis que viuen al Mediterrani i, gràcies al seu esquelet, conèixer com s’han adaptat aquests mamífers a la vida al mar. L’equip de Submon – Serveis Ambientals Marins, comissaris de l’exposició, han aportat dades i materials per apropar-se a la vida d’aquest animal.
L’exposició, que es va inaugurar el passat 28 d’abril, ha atret tot tipus de públic. Durant aquests mesos s’han fet 35 visites a grups escolars, atenent a 841 escolars. També s’han fet tres visites guiades, dues activitats familiars i amb motiu del Dia Internacional dels Museus s’hi va poder escoltar “L’alè de les balenes”, narracions d’històries mítiques i literàries relacionades amb aquest gran mamífer.
“El viatge de la balena de Mataró” ha celebrat el 40è aniversari de l’arribada de la balena, però també ha servit per explicar la tasca que la secció - que el 2015 es va constituir en Delegació de la Serralada Litoral Central,(ICHN) - ha fet durant aquests anys, amb la feina d’un bon nombre de voluntaris.
Els 7.059 visitants superen les xifres d’altres exposicions amb excel•lents resultats com ara “Qui sóc vull contar-vos. Els Pastorets de Mataró” que va atraure a 4.426 visitants, o les 3.226 persones que van veure l’exposició amb motiu del tricentenari, “Mataró 1714, entre dos mars i dues corones”.Avanç de la nova temporada
La programació de tardor-hivern del Museu de Mataró es presenta plena d’activitat i novetats expositives. El 17 d’octubre a Can Serra s’inaugurarà “Josep Puig i Cadafalch. Visió, identitats, cosmopolitisme”, un dels punts centrals de la celebració de l’Any puig i Cadafalch a Mataró ui i S’inaugurarà el 17 d’octubre de 2017 es podrà veure fins a l’1 d’abril de 2018. Comissariada per Lucila Mallart, l’objectiu d’aquesta exposició és oferir una visió global i interdisciplinària de l’obra de Josep Puig i Cadafalch. Conegut principalment com a arquitecte modernista, va ser, en realitat, molt més que això: polític, historiador, arqueòleg, urbanista, dissenyador d’exposicions... En definitiva, un home de lletres que, amb diversos llenguatges, va contribuir a un únic i mateix projecte: la construcció de la Catalunya contemporània.
Els dos altres centres del Museu de Mataró també oferiran exposicions aquesta tardor. A Can Marfà s’hi podrà veure “Els mitjons Molfort’s i la publicitat racional” del 10 de novembre de 2017 al 30 de juny de 2018, mentre que a Ca l’Arenas s’hi exposarà “Eduard Alcoy. Art i encanteri” del 15 de desembre de 2017 al 8 d’abril de 2018.