Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

86.793 mataronins podran votar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre

Escoltar

86.793 mataronins podran votar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre

La celebració dels comicis afecta a l’activitat de diferents serveis municipals, com atenció ciutadana, serveis socials i escoles bressol

Dijous, 21 de desembre, tindran lloc les eleccions al Parlament de Catalunya a les quals estan convocats a votar 86.793 mataronins, dels més de 126.000 empadronats.



Hi haurà 116 meses distribuïdes en 75 seccions electorals, ubicades a la vegada en 33 edificis diferents o col·legis electorals.



A part de la targeta censal que els ciutadans han rebut al seu domicili, al web municipal hi ha una aplicació que, introduint el NIF i el carrer de residència, permet consultar a quin col·legi electoral s’ha de votar. Aquesta consulta també es pot realitzar a qualsevol oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament i al telèfon gratuït 900 859 009.





Servei d'acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda




La Creu Roja i l’Ajuntament ofereixen de nou un servei d’acompanyament a les persones amb mobilitat reduïda perquè puguin exercir el seu dret a vot.



Els interessats han de trucar al telèfon d’atenció ciutadana 010 (807 117 010 si es truca des de fora de Mataró) per sol·licitar el servei abans de dimarts 19 de desembre a les 19 h. El servei es realitzarà amb ambulància o transport adaptat.





Dispositiu d'informació sobre les eleccions el mateix dia dels comicis




Pel que fa a la informació durant la jornada electoral, estaran oberts 4 punts d’atenció al públic: les oficines d’atenció ciutadana Centre (La Riera, 48), Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6), Rocafonda (carrer de Santiago Rusiñol, 23) i Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82). Aquests punts atendran consultes exclusivament sobre el cens i relacionades. L’horari d’atenció serà de 8 a 20 h. Així mateix, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d’atenció ciutadana 900 859 009 i al web municipal.




Al vestíbul de l’Ajuntament es podrà veure una mostra amb infografia que recull una retrospectiva dels resultats i la participació en les diferents eleccions celebrades a la ciutat des de 1979 (municipals, autonòmiques, generals i europees), i amb els resultats per barris i participació obtinguts a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2015.



Finalitzat l’escrutini, els resultats dels comicis estaran disponibles al web municipal.






Afectació als serveis municipals pel dispositiu electoral




L’activitat de diferents serveis i equipaments municipals es veurà afectada amb motiu de la celebració dels comicis en dia laborable, per l’habilitació de meses electorals en espais utilitzats habitualment per a l’atenció al públic.




El Servei d’Atenció Ciutadana mantindrà oberta al públic l’oficina Centre (La Riera, 48) en horari de 9 a 14.30 h exclusivament per a registre de documents. La resta d’oficines d’atenció ciutadana –excepte les oficines de Cirera (Cadis, 1) i Molins, que estaran tancades– només funcionaran com a punt d’informació del dispositiu electoral, no per fer tràmits.




El Servei de Benestar Social no farà atenció al públic a l’edifici de l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, 101, que és col·legi electoral. Es prestarà atenció a les urgències amb el dispositiu habitual de caps de setmana i dies festius. Tampoc oferiran atenció al públic ni l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor ni el Servei de Salut Pública, ubicats al mateix edifici.




S’han anul·lat les activitats previstes per a aquell dia als següents equipaments: als centres cívics –a excepció del Centre Cívic Espai Gatassa que funcionarà amb normalitat ja que no és seu electoral–, Centre Social Vista Alegre, Centre Social del carrer de València, Casal de barri Les Esmandies, Centre Social de la carretera de Cirera i Casal de la Gent Gran de Pla d’en Boet. Al Casal de la Gent Gran del Parc només funcionarà el servei de menjador.






Centres escolars tancats




El dia 21 de desembre és inhàbil a efectes escolars amb motiu de la jornada electoral. Segons instruccions donades per la Generalitat de Catalunya aquesta decisió afecta a tots els centres educatius de tots els nivells i titularitats, que han de romandre tancats a efectes lectius i de qualsevol activitat extraescolar ordinària.




Per aquest motiu, el 21 de desembre romandran tancats, com la resta de centres educatius, les escoles bressol municipals, l’Institut Miquel Biada i el Centre de Formació d’Adults de Can Noè. L’Escola Municipal de Música de Mataró tampoc tindrà activitat aquell dia, ja que les classes es desenvolupen en horari extraescolar en centres educatius que estaran tancats. El Centre de Formació Permanent Tres Roques sí estarà obert ja que ofereix formació no reglada.