Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acord per tancar el conflicte laboral de la Policia Local

Escoltar

Acord per tancar el conflicte laboral de la Policia Local

Govern municipal i sindicat majoritari signen un document d'entesa

El Govern Municipal i els representants sindicals de la Policia Local han arribat a una entesa per resoldre el conflicte laboral existent en el cos policial. L’acord l’han signat aquest migdia per part del govern municipal la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, i el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez; i representants del sindicat majoritari a la Policia Local, el Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT). També està previst que subscriguin el text representants de la central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) i de la Unió General de Treballadors (UGT). 

Els principals punts d’acord a què s’ha arribat són:

-Clima laboral i riscos psicosocials: L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha engegat un programa que té per objectiu intervenir sobre les causes del deteriorament del clima laboral i crear dins de l’organització policial mecanismes de resolució permanents, en els quals hi participaran els propis agents i tota l’escala de comandaments.

-Reconeixement del factor perillositat: El reconeixement d’aquest factor comportarà un increment del complement específic que s’aplicarà en dues parts, una al 2018 i la resta al 2019.

-Policia de Barri: Millora dels calendaris de treball de la Policia de Barri, reduint les jornades de cap de setmana. Al setembre està previst crear una comissió de treball que proposarà modificacions de jornada i horaris.

Aquestes propostes s’han de ratificar pels òrgans de representació corresponents (Mesa General, Mesa Sectorial, Comitè de Seguretat i Salut Laboral) i, en la mesura que impliquen modificació de llocs de treball i condicions, també s’hauran d’aprovar al Ple municipal.

Govern i sindicats s’han compromès a seguir treballant durant els propers mesos per implementar un conjunt de mesures addicionals per millorar la gestió i organització del cos, de manera que augmenti la qualitat del servei policial. També han acordat seguir treballant en el nou model de policia comunitària que està desenvolupament el Govern. 

 

Antecedents

El Govern municipal i els representants sindicals s’han reunit diverses vegades en les últimes setmanes per trobar solucions al conflicte laboral existent a la Policia Local.

El Ple municipal del passat 4 de maig va aprovar per unanimitat demanar una avaluació externa del servei de la Policia Local, moció presentada pel grup municipal del PP i que va incorporar esmenes del grup municipal d’ERC-MES.

Aquest matí, durant la CMI de Serveis Centrals, Promoció Econòmica i Ocupació, el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, ha explicat als representants dels grups municipals l’acord que tanca el conflicte laboral a la Policia Local.