Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovada en Junta de Portaveus una declaració institucional de rebuig a les agressions feixistes

Escoltar

Aprovada en Junta de Portaveus una declaració institucional de rebuig a les agressions feixistes

La Junta de Portaveus, celebrada ahir 13 de novembre, va aprovar una declaració institucional presentada pel grup municipal de la CUP en rebuig a les agressions feixistes. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de CiU, ERC-MES, VOLEMataró i la CUP; l’abstenció de PSC i ICV-EUiA; i el vot en contra de C’s, PP i PxC.

 


El text íntegre aprovat és el següent:

 


“Dissabte 4 de novembre a la tarda es va realitzar una manifestació a Mataró en defensa de la unitat d’Espanya sota el lema “Mataró se queda en España”, que va comptar amb el suport visible de representants del grups municipals del PP i PXC, però també de diverses organitzacions feixistes.

 


Durant el transcurs de la marxa espanyolista es van cridar consignes com a “Puigdemont a prisión” i es va increpar els veïns i les veïnes que tenen penjades banderes estelades als balcons. Quan va finalitzar la manifestació, alguns dels assistents van agredir brutalment una persona al carrer Fray Luis de León perquè vestia una samarreta antifeixista, fins al punt que va haver ser hospitalitzada.

 


Davant la gravetat dels fets i atesa la impunitat amb què actuen els grups feixistes en les convocatòries de signe espanyolista, el Grup Municipal de la CUP proposa a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró els ACORDS següents:

 


1. Rebutjar les agressions perpetrades per elements feixistes que van participar a la manifestació espanyolista organitzada a Mataró el 4 de novembre de 2017 amb el suport de representants del PP, PXC i C’s.

 


2. Donar suport a totes les persones que varen ser agredides físicament i verbal el dia 4 de novembre de 2017 per elements feixistes que van participar la manifestació espanyolista a Mataró i, en aquest sentit, l’Ajuntament de Mataró es presentarà com a acusació contra tots els agressors i també exigirà responsabilitats penals als organitzadors de la manifestació.

 


3. Sol•licitar als organitzadors de les manifestacions espanyolistes que rebutgin l’ús de la violència i que no permetin la participació d’organitzacions i elements feixistes en les seves convocatòries.

 


4. Davant el règim d’excepció imposat per l’Estat espanyol a Catalunya i atesa la impunitat amb què actuen els grups feixistes, l’Ajuntament de Mataró sol•licita l’empara del Tribunal Europeu de Drets Humans i de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans.”