Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ball de dracs, Requisits de Festa Major i No n'hi ha prou! són els actes més destacats de la penúltima nit de Les Santes

Escoltar

Ball de dracs, Requisits de Festa Major i No n'hi ha prou! són els actes més destacats de la penúltima nit de Les Santes

A partir de les 23 h s'habilitaran punts de control d’accés per garantir la seguretat durant el No n'hi ha prou!

Les Santes arriben a la recta final i, la d’avui, serà la penúltima nit de Festa Major. La música tornarà a ser la protagonista en diferents indrets de la ciutat fins que comenci el No n’hi ha prou! davant de l’Ajuntament.

 


A les 21 h, just quan la Família Robafaves hagi acomiadat els Gegants Vells de Sant Roc de la Plaça Nova de Barcelona, que enguany són els seus convidats a la Postal de Gegants, començarà el Ball de Dracs. El Drac i el Dragalió de Mataró rebran els seus convidats: el Drac i el Drac Petit de Montblanc. Es trobaran a les portes de l’Ajuntament i grans i petits se separaran: les figures grans baixaran la Riera i les petites la pujaran, recorreran carrers i places a mesura que es fa fosc, jugant amb el foc i la gent. Es retrobaran a Can Xammar per anar junts fins a la plaça de la Muralla, on faran els balls finals en un lluït final de festa.

 


També a les 21 h començarà el concert d’Spontus al Pati del Cafè Nou. El grup aborda el ball folk bretó jugant amb reminiscències del ball més tradicional i amb l’ambient dels clubs musicals nocturns. El concert sorprendrà els assistents pels diàlegs entre els músics, solistes d’excepció que provenen d’universos musicals molt llunyans.

 


A la plaça de Santa Anna, la proposta passa per una nit plena de música variada: la festa esbojarrada dels mataronins Ignorante,s les versions d’ara i sempre de Clotildes, l’espectacle de música electrònica del grup System Beat i la sessió de punxadiscos amb Kebab Koletiv. Aquest any, la festa no s’aturarà durant el No n’hi ha prou!






Requisits i No n’hi ha prou




A partir de les 23 h, el Parc Central es vesteix de gala i es converteix en la pista d’un ball d’envelat de tota la vida: sostre il·luminat amb lamparetes, tauletes i detalls que aniran apareixent al llarg de la nit. La banda sonora dels Requisits de Festa Major la posarà La Principal de la Bisbal, que farà ballar els assistents amb cançons que no poden faltar en una nit com la d’avui com el “Ball del fanalet” o “Si yo tuviera una escoba”. Serà també l’única oportunitat de degustar la Juliana, la beguda de la Festa Major.




A les 2 h, serà el moment de cridar “No n’hi ha prou!”. Les Diablesses, la Momerota, el Drac, l’Àliga i la Família Robafaves sortiran de l’Ajuntament per ballar desenfrenadament pell amb pell amb els mataronins i al ritme de la música en directe de La Principal de la Nit.

 


Aquest any, per garantir la seguretat de l’acte hi haurà controls d’accés a la zona entre les 23 i les 3.30 h. Als controls d’accés se supervisarà que ningú hi entri envasos de vidre o d’altres objectes o materials que es puguin considerar perillosos per al bon desenvolupament de l’acte.