Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet acull el congrés internacional “Puig i Cadafalch, arquitecte de Catalunya”

Escoltar

Can Palauet acull el congrés internacional “Puig i Cadafalch, arquitecte de Catalunya”

Més de 60 investigadors i acadèmics participaran en el Congrés que es desenvolupa del 18 al 21 d’octubre de 2017 entre Barcelona i Mataró

El congrés “Puig i Cadafalch, arquitecte de Catalunya” s’emmarca dins dels actes de commemoració de l’Any Puig i Cadafalch i neix amb la voluntat de presentar a la comunitat acadèmica i cultural la figura de Puig i Cadafalch en tota la seva magnitud, difonent la seva labor en l’àmbit de l’arquitectura i l’urbanisme, però també en el de la política, la història de l’art i l’arqueologia. El congrés es desenvolupa a Barcelona i a Mataró els dies 18, 19, 20 i 21 d’octubre. 
Els acadèmics gaudiran d’un Congrés estructurat en ponències, enteses com a revisió dels grans temes o estats de la qüestió, seguides de taules de comunicacions que es desenvoluparan en quatre jornades des de dimecres 18 fins dissabte 21 i tractaran temes com: L’home polític. Josep Puig i Cadafalch i la política catalana de la restauració a la dictadura franquista”; “El constructor de ciutats. De Mataró a la capitalitat barcelonina”; “Els llenguatges arquitectònics entre el Modernisme i el Noucentisme. L’arquitecte i els seus col·laboradors”; “L’arqueologia catalana i la història de l’art romànic europeu”, i “La dimensió internacional d’un personatge polifacètic”.
Aquestes conferències s’enllaçaran divendres a Mataró amb la visita guiada a l’exposició “Josep Puig i Cadafalch: visió, identitats, cosmopolitisme” a càrrec d’Anna Capella i Lucila Mallart i, l’endemà, amb una visita als principals elements patrimonials de l’arquitecte a Mataró i Argentona com són: la seva casa natal, el mercat del Rengle, La Confiança, Can Sisternes, Casa Parera, La Beneficència, la Casa Coll i Regàs, la casa d’estiueig i la Casa Garí. Per acabar, tindrà lloc una última conferència de cloenda titulada: “Puig i Cadafalch, historiador de l’art europeu” a càrrec d’Olivier Poisson de la direcció general de patrimoni del Ministeri de Cultura de França. Clouran el congrés el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, i l’alcalde de Mataró, David Bote.
Amb aquest Congrés s’ha volgut destacar recerques inèdites tant d’investigadors consolidats com de joves, així com d’altres desenvolupades en un context internacional, que aportessin nous camins d’exploració d’un personatge tant complex com és Josep Puig i Cadafalch.
El congrés ha estat organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Mataró, l’Institut d’Estudis Catalans i la Universitat de Barcelona i és una de les principals activitats acadèmiques organitzades amb motiu de la celebració de l’Any Puig i Cadafalch.