Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença el procés de renovació parcial dels integrants dels consells municipals

Escoltar

Comença el procés de renovació parcial dels integrants dels consells municipals

El Reglament de Participació preveu aquesta renovació de membres en dos períodes diferents del mandat per garantir la continuïtat dels consellsAquest dilluns 24 d’abril comença el procés per renovar els integrants dels consells municipals de participació. En concret, i coincidint amb la meitat del mandat municipal 2015-2019, correspon la renovació als consells de participació dels representants de les entitats de l’àmbit, dels representants d’altres administracions, dels col·lectius professionals i dels ciutadans a títol individual.
Tal com dicta el Reglament de Participació Ciutadana, la renovació dels membres dels consells es realitza en dos períodes diferents per garantir la continuïtat dels consells de participació. Així doncs, una part dels membres es renova al principi del mandat i la resta de membres, a la meitat.
Les darreres setmanes s’ha informat d’aquest procés de renovació als consells municipals, i en les properes setmanes s’enviarà una carta a les entitats, col•lectius, sindicats i ciutadans afectats informant de la fi del seu mandat. Després, se seguirà informant per correu electrònic del procés de renovació a totes aquelles persones que hi prenguin part.
Està previst que a finals de juliol es facin els tràmits per preparar els nomenaments dels nous representants en els consells, de manera que puguin reprendre la seva activitat al setembre amb la renovació ja completada.


Consells sectorials i consells territorials


Els consells municipals són espais estables de participació a la ciutat per debatre i fer propostes en diferents àmbits i territoris. Constitueixen una important xarxa d’interlocució entre l’Ajuntament i la ciutadania, especialment amb el teixit associatiu. Tenen caràcter consultiu, poden emetre informes facultatius, formular propostes i suggeriments i realitzar un seguiment de la gestió municipal. Actualment hi ha 6 consells territorials, 13 consells sectorials i 1 de ciutat.

 


Els consells sectorials són espais on exerceixen la participació els diferents agents, entorn les matèries específiques relacionades amb l’àmbit de l’activitat objecte de cadascun dels consells.

 


Els consells territorials són un espai de relació dels veïns, entitats i altres organitzacions del territori, on s’afavoreix l’intercanvi d’informació, el debat i la participació de la ciutadania sobre aquells temes que afecten de forma directa el territori on viuen. 


Inscripcions


Les entitats que estiguin inscrites al Registre Municipal d’Entitats poden presentar la sol•licitud a qualsevol OFIAC o enviant-la al correu participacio@ajmataro.cat fins al 14 de juliol.

 


Els ciutadans a títol individual que vulguin participar als consells territorials s’han d’inscriure al registre ciutadà a través de la pàgina web municipal fins al 27 de juny. El dia 28 de juny es procedirà al sorteig per decidir quins ciutadans poden fer efectiva la inscripció, ja que hi ha un límit del nombre de participants a títol individual en els consells territorials.