Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre de Suport Alimentari l’Entorn atén 5.114 persones en el seu primer any de funcionament

Escoltar

El Centre de Suport Alimentari l’Entorn atén 5.114 persones en el seu primer any de funcionament

El centre compta amb 75 voluntaris i ha distribuït 835.238 kg d’aliments



El Centre de Suport Alimentari l’Entorn, que es va inaugurar el 15 de desembre del 2016, ha atès 5.114 persones durant el seu primer any de funcionament. Els aliments manipulats durant aquest any han estat 835.238 kg, d’aquests 412.218 kg provenen del Fons d’Ajuda Europea, 115.717 kg de donacions, 47.592 kg són de compres efectuades, 166.483 kg del Banc dels Aliments i 93.228 kg del Gran Recapte.




L’Entorn és un centre de suport d’aliments solidaris que es va crear amb la voluntat d’oferir un millor servei a les famílies que, per circumstàncies diverses, es troben en situació de vulnerabilitat o d’exclusió social. Disposa de 75 voluntaris i es troba en un edifici del carrer Casto Méndez Núñez.




L’Entorn ofereix aliments peribles de llarga durada però també productes frescos i congelats per assegurar una alimentació bàsica i una dieta adequada a les famílies usuàries. La gestió de l’equipament i del servei es porta a terme amb el treball conjunt de les entitats del tercer sector Càritas Interparroquial i Creu Roja amb l’Ajuntament i amb el suport de la Fundació Banc dels Aliments.






El Gran Recapte




Avui, i demà 2 de desembre se celebra una nova edició del Gran Recapte d’Aliments a tota Catalunya. A Mataró hi ha 23 punts de recollida repartits per tota la ciutat en supermercats de diferents cadenes.


Aquesta campanya compleix una doble funció, per una banda ampliar l’estoc dels centres de distribució d’aliments que hi ha a tota Catalunya com l’Entorn de Mataró però també vol posar de manifest i visualitzar la situació de vulnerabilitat que pateixen moltes famílies. En aquesta línia de visualització s’ha creat el hashtag #TonesdeVoluntat perquè tothom que pugui comparteixi a les xarxes fotografies i missatges de solidaritat.