Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle Fet a Mataró convida l’espectador a entrar a la fàbrica de la creació amb vuit espectacles

Escoltar

El cicle Fet a Mataró convida l’espectador a entrar a la fàbrica de la creació amb vuit espectacles

De setembre a desembre es podran veure a Can Gassol vuit espectacles de diferents disciplinesEl cicle Fet a Mataró, que es fa des del 2012, torna a oferir a l’espectador la possibilitat d’entrar a la fàbrica de la creació. Creadors escènics de Mataró i d’altres indrets del país presentaran a Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques els nous espectacles que han treballat en aquest espai. Alguns són assajos oberts i d’altres, preestrenes. La nova temporada que s’allargarà del 15 de setembre al 17 de desembre comptarà amb vuit espectacles de diferents disciplines: circ, teatre de text, clown, dansa i teatre experimental, entre d’altres. 
El primer espectacle de la temporada serà “L’home inacabat” dirigit per Pere Anglas i amb música de Joan Vallcorba. L’obra, que s’emmarca dins els actes commemoratius de l’Any Puig i Cadafalch, és una biografia musical que proposa un passeig a la vida i obra del polifacètic mataroní. A Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró s’hi faran sis funcions els dies 15, 16, 17, 22, 23 i 24 de setembre.
La següent proposta serà un espectacle de dansa per a públic familiar, “Blowing”, a càrrec de Múcab Dans que es podrà veure el 17 d’octubre. Dirigit per Toni Mira, l’espectacle neix a partir de la idea del vent. El vent com a mitjà de transport, com a generador de moviment, com a element que tot ho connecta, com a instrument musical, etc.
La dansa donarà pas al circ d’Amer & Àfrica Circ cia que a Mataró hauran treballat i presentaran “Envà” el 27 d’octubre. L’obra narra la història de dues persones que divaguen sobre les peculiaritats de les relacions humanes a través del moviment, els equilibris, l’humor i la composició de l’espai. “Envà” forma part del “De mar a mar”, un projecte de Xarxa d’Activitats Culturals Transversals, a la qual Mataró pertany. “De mar a mar” és un projecte transfronterer que té com a objectiu millorar l’orientació, la formació i el suport als artistes de circ i en particular als artistes emergents mitjançant la creació de vincles de solidaritat amb tota la professió.
El 10 de novembre el Fet a Mataró farà un nou gir estilístic amb la combinació de clown i dansa amb de “Fiesta, fiesta, fiesta ...”. Fanny Giraud, qui té una destacada vinculació amb l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de Mataró, proposa passar una estona divertida posant-se a la pell de la Sofia a qui fer ballar i riure és el que li aporta serenitat i voldria que la vida fos una festa constant.
El cicle continuarà el 24 de novembre amb “Espera” de la Companyia EIA. Aquest és un espectacle de circ participatiu. El públic està convidat, de manera sensible i molt subtil, a viure de prop de les acrobàcies que succeeixen en escena.
El 26 de novembre serè el torn de “Menar”, que s’havia de veure la tardor del 2016 dins el mateix cicle però que una lesió de Roser Tutusaus va obligar a suspendre l’espectacle. “Menar” és el resultat del procés d’investigació escènica que han dut a terme els mataronins Roser Tutusaus i Joan Català. Una corda de 30 metres i dos cossos ocupen l’espai públic per interactuar amb el públic. Aquest és l’únic espectacle del cicle que no es farà dins el centre de creació escènica mataroní, ja que es farà a la plaça de Can Xammar.
El Fet a Mataró arribarà a la recta final amb dos espectacles de teatre que es podran veure durant el mes de desembre. El dia 21 la Companyia La Pell estrenarà “La pell escrita”, amb text del mataroní Manel Bonany que narra la història d’una dona transgènere que conserva la consciència més enllà de la mort. Els sentits, les sensacions, els records i la seva identitat.
El darrer espectacle del cicle serà “Reconstruint Frankenstein” del jove director mataroní Pere Vàzquez. Després de l’èxit que va tenir la seva versió del mític monstre de Mary Shelley, Vàzquez reconstrueix ara la seva versió del clàssic sintetitzant l’espectacle i donant força als personatges centrals en una versió contemporània i amb un repartiment plenament mataroní. Es podrà veure els dies 15, 16 i 17 de desembre.


Venda d'entrades i d'invitacions


Tant les entrades de pagament com les invitacions dels espectacles dels dos cicles es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de dimecres a divendres de 18 h a 20 h; al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla una hora abans de l’espectacle.