Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell d’Infants de Mataró comença el quart curs amb la incorporació de set escoles noves

Escoltar

El Consell d’Infants de Mataró comença el quart curs amb la incorporació de set escoles noves

L’acte de constitució ha coincidit avui, 20 de novembre, amb la celebració del Dia dels Drets dels InfantsEl Consell d’Infants de Mataró, en la seva quarta edició, s’ha constituït avui 20 de novembre en un acte al Saló de Sessions de l’Ajuntament. Aquest òrgan està integrat per 53 consellers de cinquè i sisè de primària, representants de 22 escoles de la ciutat. El nombre d’escoles s’ha incrementat en aquesta edició perquè s’han incorporat 7 centres nous i ara en formen part 22 escoles de la ciutat. 
L’acte ha coincidit amb la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, dia que se celebra l’aprovació del Tractat Internacional que l’any 1989 va establir els drets fonamentals de tots els infants, conegut amb el nom de Convenció sobre els Drets dels Infants.
L’alcalde, David Bote, ha donat la benvinguda a tots els assistents i representants de les escoles en l’acte de constitució del Consell d’Infants que durant aquest curs treballarà el tema de la gestió de conflictes des de la no violència i la cultura de la pau per encàrrec de l’Ajuntament.
En d’altres ocasions, el tema a treballar ha estat triat pels mateixos alumnes com el del curs passat que va ser la solidaritat i la pobresa. Precisament, durant l’acte, el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, ha fet balanç del que s’ha fet en aquest àmbit com conèixer les entitats Grup Tercer Món, Creu Roja, Salesians Sant Jordi i Càritas i donar suport amb diferents accions a la Marxa d’Or de Creu Roja que es va celebrar el passat 11 de juny.
El primer Consell d’Infants, constituït el 2014, va treballar el tema d’equipaments públics, parcs i places i el segon es va dedicar al civisme.
Durant l’acte s’ha llegit el Manifest pel Dia Internacional dels Drets dels Infants, elaborat pels consellers, que és el següent:
“Avui celebrem el 28è aniversari de la Convenció dels drets de l’infant, i els consellers i conselleres del Consell d’Infants de Mataró volem fer sentir la veu de tots els nens i nenes del món.
Per començar, volem que es protegeixi els infants que viuen en països on els seus drets no es tenen en compte o no són respectats, han d’anar a la guerra, o marxar del seu país i refugiar-se en altres, o no tenen escoles, ni menjar, ni aigua, ni medicaments... O els infants que per aquestes raons han perdut els seus familiars, i estan sols al món. Protegiu-los!
La situació en què viuen aquests nens i nenes és injusta i no se la mereixen, demanem que puguin tenir una infància on poder jugar, estudiar, alimentar-se bé, créixer i ser feliços.

També animem a les escoles que encara no formen part del Consell d’Infants de Mataró que s’animin a participar i a implicar-se per poder fer sentir els nostres drets a la ciutat.

I a l’Ajuntament de Mataró us demanem un Consell de l’Adolescència, perquè quan acabem la primària, puguem seguir demanant i tenint un espai on defensar els nostres drets i les nostres idees”.
L’acte ha acabat amb la cloenda de l’alcalde i la foto de família de tots els membres del quart Consell d’Infants de Mataró.