Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla Estratègic 2022 del TecnoCampus llança el repte del Districte com a pol de creixement

Escoltar

El Pla Estratègic 2022 del TecnoCampus llança el repte del Districte com a pol de creixement

El document identifica quatre àmbits estratègics a desenvolupar en els propers anys

L’alcalde, David Bote; la regidora de Promoció Econòmica i Innovació i presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén; i el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, han presentat aquest matí en roda de premsa el Pla Estratègic del TecnoCampus, que recull l’estratègia que seguirà en els propers anys en els seus diversos àmbits de treball. 

 


El document, fruit d’un ampli procés participatiu que ha implicat 126 persones, l’ha dirigit la consultora Deloitte per encàrrec de la Fundació TecnoCampus.

 


El Pla Estratègic del TecnoCampus, emmarcat en el Pla Estratègic Mataró 2022, identifica quatre grans àmbits estratègics en els quals actuarà els propers anys. Són els següents:

 


-Model acadèmic de qualitat fortament professionalitzador. En aquest àmbit s’incideix en el pas de la fase de creixement, que ha permès duplicar la xifra d’estudiants els darrers cinc anys, a la de consolidació, amb mesures com el topall de 3.500 estudiants al campus o l’impuls a la recerca.

 


-Evolucionar el model de parc cap el districte TecnoCampus. Es proposen accions com la creació d’espais per a la indústria 4.0 en el nou espai de desenvolupament urbà de l’antiga Iveco-Pegaso o la dinamització de l’espai marítim amb el suport del TecnoCampus.

 


-Motor d’innovació i desenvolupament econòmic del territori. En aquest àmbit s’incideix en l’aliança estratègica i competitiva amb Eurecat, la necessitat d’esdevenir propulsor d’iniciatives que dinamitzin el teixit productiu i el reforç del nexe amb la ciutat, com el que situa Mataró com a ciutat universitària.

 


-Model de finançament d’organització coherent amb els reptes de futur. Aquest àmbit se centra en la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, encarregada de la gestió del parc. Alguns aspectes destacats en aquest àmbit és la voluntat de reforçar el vincle en l’àmbit acadèmic amb la Universitat Pompeu Fabra, la necessitat de dotar dels recursos adequats l’organització des d’un punt de vista de recursos humans o la voluntat d’avançar en la digitalització.




El Pla Estratègic 2022 de la Fundació ha estat aprovat pel Patronat, màxim òrgan de govern, i el Ple de l’Ajuntament de Mataró n’ha donat compte en la darrera sessió plenària.