El Ple aprova definitivament el Pressupost 2017, que puja 134,8 milions d’euros

Del total del pressupost, 17,8 milions d’euros es destinaran a fer inversions, 8,7 milions més que l’any passat

El Ple va aprovar ahir definitivament el Pressupost General de l’Ajuntament 2017 amb els vots favorables del Govern (PSC i CiU), C’s i el PPC; les abstencions d’ERC i VoleMataró i els vots en contra de la CUP, PxC, ICV-EUiA  i la regidora no adscrita.


 

El pressupost consolidat aprovat definitivament (que inclou les societats i les entitats públiques empresarials) és de 166.147.229,95 €. I el pressupost definitiu de l’Ajuntament puja a 134.812.906,04 € que suposa un 7,07 % d’increment respecte al Pressupost 2016 i permetrà mantenir la despesa en temes socials, incentivar l’activitat econòmica, fer inversions per millorar la ciutat i la promoció i projecció de Mataró.

 

 

Ingressos i despeses


 




 




 


 



 


Variacions respecte l'aprovació inicial i inversions

 

Respecte a l’aprovació inicial, el Pressupost de l’Ajuntament no ha variat en el seu total però sí s’han modificat tres partides: s’incrementa en 50.000 € els destinats a la política d’habitatge social (per a lloguer social); 52.000 € més a la seguretat a les platges atès que s’amplia la temporada de platges; i s’augmenta en 15.000 € la partida destinada a la millora de les instal·lacions municipals. I es disminueix en 117.000 € l’aportació a la partida a l’empresa de transport urbà, Mataró Bus.

 

Dels 134,8 milions d’euros del pressupost se’n destinaran 17,8 a inversions, mentre que l’any passat en van ser 9,1.

Pel que fa a l’endeutament, tota la informació es pot trobar a l’Observatori del deute, un espai informatiu al web municipal que mostra l’estat del deute de l’Ajuntament i de les empreses que en depenen.







 



Participació ciutadana

 

Durant el període d’exposició pública, el Govern ha resolt les al·legacions presentades tant pels grups municipals com per diverses entitats i ciutadans que a títol personal han sol·licitat iniciatives o serveis a través de l’Audiència Pública i els diferents canals que han estat a disposició de la ciutadania (oficines d’atenció ciutadana, telèfon web, Twitter...). Els grups municipals van presentar 186 al·legacions: ERC (82), PPC (32), C’s (29), ICV-EUiA (18), PxC (15) i VOLEMataró (10). De les 186 al·legacions presentades van tenir una resposta afirmativa total o parcial 119.

 

Al llarg del procés d’elaboració del Programa d’Actuació Municipal (PAM) que va vinculat al pressupost s’han recollit 439 aportacions.