Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova dotar l’Ajuntament de recursos extraordinaris per millorar la mediació i la convivència

Escoltar

El Ple aprova dotar l’Ajuntament de recursos extraordinaris per millorar la mediació i la convivència

El Ple municipal va aprovar ahir una proposta de resolució presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA per dotar l’Ajuntament de Mataró de recursos extraordinaris per a la mediació i la convivència.




El text es va aprovar amb els vots favorables d’ICV-EUiA, PSC, Cs, PP, PxC i la regidora no adscrita. VOLEMataró es va abstenir i els grups de CiU, ERC i la CUP van votar-hi en contra. La proposta íntegra aprovada és la següent:




“Atès que el dia 1 d’octubre els municipis catalans van viure una situació de violència injustificable en equipaments públics i privats.




Atès que la violència viscuda ha alterat en alguns casos el clima de convivència en algunes escoles, centres culturals i altres serveis de proximitat, i aquesta alteració ha afectat de manera important al bon desenvolupament de les seves activitats quotidianes.




Atès que el conflicte polític entre el Govern espanyol i la Generalitat de Catalunya està derivant en comportaments incívics i contraris a la convivència i a la cultura de pau, com ara enfrontaments entre el veïnat, pintades amb insults i d’altres actes de violència simbòlica.




Atès que el procés de solució d’aquest conflicte polític no es preveu immediat, i sí es preveu la continuïtat de conflictes veïnals que poden lesionar de manera significativa la cohesió social.




Atès que els ajuntaments són l’administració de proximitat responsable de vetllar per la bona convivència i un clima inclusiu al seu municipi, amb la participació activa de les entitats cíviques i culturals que treballen en aquesta direcció al seu territori.




Atès que cal vetllar per l’acompliment dels drets dels infants, i proporcionar-los un espai de seguretat i de respecte als seus drets en els seus àmbits habituals de relació.




Atès que alguns col·lectius professionals en primera línia en l’atenció a les persones, com ara el professorat, els serveis sanitaris, els serveis socials, o els serveis de seguretat pública, comencen a sentir-se desgastats i desemparats davant d’una situació que sovint els desborda.




Atès que les dotacions ordinàries de recursos no contemplen l’abordatge d’aquesta situació extraordinària.




Per aquests motius, proposem al Ple de l’Ajuntament de Mataró els següents ACORDS:




- Establir una partida específica de recursos al pressupost de 2018 adreçada a incrementar els recursos materials, la formació i els professionals per intensificar les actuacions de mediació a favor de la convivència a la ciutat.




- Crear una taula amb tècnics municipals i representants d’entitats educatives, socials i culturals de la ciutat per dissenyar les línies principals d’actuació d’un pla especial per a la convivència en el territori.




- Instar a les diputacions i al Govern de la Generalitat perquè prevegi una partida extraordinària als pressupostos de 2018 per donar suport als ajuntaments, i financi el 50% del cost de les actuacions previstes.”