Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d'Ocupació de Mataró posa en marxa dos projectes per promoure la recerca activa de feina

Escoltar

El Servei d'Ocupació de Mataró posa en marxa dos projectes per promoure la recerca activa de feina

Estan adreçats a joves i a persones aturades de llarga durada i les visites a empreses són una de les accions que es duen a terme

L’Ajuntament, a través del Servei d’Ocupació de Mataró (SOM), ha posat en marxa dos projectes per fomentar la recerca activa de feina. Estan adreçats a joves i a persones aturades de llarga durada i tenen per objectiu millorar les seves condicions d’accés al mercat de treball. S’hi poden acollir un total de 86 persones.

 


En ambdós casos es tracta de acompanyar en el procés de recerca de feina a les persones en atur, dotant-les de les competències necessàries, facilitant les eines adients i apropant-les al mercat laboral, a través del contacte directe amb les empreses que col•laboren en aquest projecte.



 


Projecte “Un pas més”


Es tracta d’un projecte de 9 mesos de durada, adreçat a 36 joves de la comarca de 17 a 29 anys en situació d’atur i que estiguin inscrits en el Registre de Garantia Juvenil com a beneficiaris. Aquest programa se celebra per segon any consecutiu. L’any passat s’hi van acollir 40 joves i la inserció laboral va ser del 80 %.

 


Es prioritzaran els joves amb estudis d’ESO finalitzats, cicles formatius de Grau Mig o Superior i estudis de Grau Universitari –prioritzant les especialitats de difícil insercií laboral i dominants a la comarca-, i també poden participar-hi joves amb certificats de professionalitat finalitzats.

 


Els objectius són:


- Motivar els joves i donar-los suport en la recerca activa de feina per millorar les seves condicions d’accés al mercat de treball.



- Donar a conèixer de forma directa el mercat laboral real a partir de visites informatives a empresa.



- Aconseguir un contracte mínim de 6 mesos o que continuïn estudiant.





Amb aquesta finalitat, es duen a terme accions com treballar en grups d’interès la recerca intensiva i activa de feina, o sessions d’informació i coneixement de l’entorn productiu. Tot plegat, per donar eines als joves perquè puguin prendre decisions de futur amb un coneixement suficient dels sectors.

 


També es preveu la recerca d’empreses que estiguin disposades a contractar els joves.

 


El programa “Un pas més” es va posar en marxa el 3 d’abril i finalitza el 31 de desembre de 2017. Compta amb una subvenció de 114.224,98 € i les accions estan cofinançades pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.





 


Projecte “Connecta amb la feina”


Aquest nou programa està adreçat a 50 persones entre 30 i 54 anys en situació d’atur de llarga durada, prioritàriament amb l’objectiu d’inserció laboral, i inscrits al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Inclou activitats d’orientació professional, motivació, tutorització, visites informatives a empreses, derivació a recursos formatius, seguiment i suport en la recerca de feina.

 


Els objectius són:


- Millorar les condicions d’accés al mercat de treball mitjançant un seguiment personalitzat basat en la potencialitat de les seves capacitats i la millora de l’autoestima.



- Assolir la capacitat de fixar objectius realistes i el pla de treball que se’n desprèn.



- Assumir la responsabilitat del propi procés d’inserció.



- Millorar les competències d’accés al mercat de treball en general i específiques en els sectors als que es dirigeixen mitjançant l’orientació i tutorització per adaptar el procés a cada persona i poder aprofitar al màxim les potencialitats individuals.



- Conèixer el mercat laboral a través de visites a empreses.

 


El programa “Connecta amb la feina” es va posar en marxa el 10 d’abril i finalitzarà el 30 de març de 2018. Compta amb una subvenció de 116.644,29 €. Les accions estan cofinançades pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.






Servei d’Ocupació de Mataró


El Servei d’Ocupació de Mataró té en funcionament actualment 12 programes ocupacionals diferents amb l’objectiu de dotar de recursos i eines a les persones en situació d’atur que volen millorar les seves competències o trobar una feina. Aquest programes preveuen atendre durant aquest any a més de 1.200 persones, amb recursos com l’orientació professional, la formació o les subvencions a les empreses, entre altres.