Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El SOM gestiona la subvenció de la contractació de persones en situació d'atur mitjançant el programa 30 Plus

Escoltar

El SOM gestiona la subvenció de la contractació de persones en situació d'atur mitjançant el programa 30 Plus

Les subvencions són de fins a 707,07 € i permetran inserir 80 persones de més de 30 anys

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ofereix una nova línia de subvencions, a través del programa 30 Plus del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), per afavorir la inserció laboral prioritàriament de persones d’entre 30 i 45 anys en situació d’atur i baix nivell formatiu, tot i que hi poden participar també les persones majors de 45 anys. 

 


Les empreses que s’hi acullin poden sol·licitar una subvenció del Salari Mínim Interprofessional 2017 (707,70 €) o proporcional per als contractes a temps parcial de mínim 6 mesos de durada i màxim de 9 mesos, que estaran sotmesos a una formació a mida del lloc de treball. La subvenció inclou, a més, el cost de la formació adient al lloc de treball. Els contractes a subvencionar poden formalitzar-se fins al 30 de juny de 2018 o fins que s’esgoti el pressupost per a 80 contractes.

 


Les actuacions ocupacionals que contempla el programa són l’orientació professional, tutoria i acompanyament a la inserció de les persones participants; la prospecció i l’assessorament d’empreses; l’adquisició d’experiència professional mitjançant un contracte de treball bonificat d’una durada mínima de 6 mesos i màxima de 9 mesos i l’adquisició de competències i formació transversal vinculada al contracte de treball d’entre 60 i 150 hores.

 


La subvenció per a la gestió del programa és d’un import de 352.000 € i està cofinançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Ministeri de Treball i Seguretat Social.

 


L’edició anterior d’aquest programa va permetre la contractació subvencionada de 40 persones en empreses de Mataró i la comarca del Maresme.