Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus i l'Ajuntament organitzen aquest dijous la Nit de l'Emprenedoria i la Innovació

Escoltar

El TecnoCampus i l'Ajuntament organitzen aquest dijous la Nit de l'Emprenedoria i la Innovació

Durant la vetllada es lliuraran els premis Creatic i reconeixements a la innovació empresarial i a la responsabilitat social



Empreses i emprenedors seran els protagonistes de la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació que tindrà lloc aquest dijous 23 de novembre a les 20 h al foyer del TecnoCampus. L’acte, presidit per l’alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, estarà presentat per la companyia Dosics, formada per Carles Xuriguera i Rafel Faixedas.

 


En el marc d’aquesta vetllada es lliuraran els premis Creatic a l’emprenedoria, els reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions i, com a novetat respecte l’edició de l’any passat, també es lliuraran uns reconeixements a la innovació empresarial amb dues categories, la d’innovació empresarial i la d’innovació social.

 


La inscripció per assistir a la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació ja es pot fer a través de la web del TecnoCampus.

 




17a edició dels premis Creatic





34 projectes optaran a ser premiats en la 17a edició dels premis Creatic en les tres categories: millor idea de negoci, millor start-up i millor projecte universitari. Els guardons estan dotats d’un premi en metàl·lic de 5.000 euros per al primer classificat i de 3.000 per al segon, en les dues categories, la de millor idea i la de millor start-up. En tots els casos, els guanyadors es podran allotjar al TecnoCampus, on hi ha una comunitat formada per més de 120 empreses, amb una bonificació en el preu del 50 % durant el primer any.

 


Els Premis Creatic els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini del Programa Bstartup del Banc Sabadell i l’empresa Servicios Industriales Reunidos (Sirsa). A més, hi col•laboren la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec, la xarxa d’inversors Banc i l’empresa Bytemaster.

 




Reconeixements a la innovació





Aquests reconeixements són la principal novetat d’enguany. Els candidats són empreses del territori que han apostat per la innovació com a estratègia de creixement i consolidació i/o han implementat iniciatives empresarials d’impacte social proposats per associacions empresarials (FAGEM, PIMEC, Cambra de Comerç, GENTIC, ASEGEMA i Barcelona Maresme Business Club). Les candidatures guanyadores seran escollides per un jurat format per un representat del centre tecnològic EURECAT, un representant d’ACCIÓ i dos representants de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme.

 




Organitzacions responsables





En la Nit de l’Emprenedoria i la Innovació també es farà el lliurament dels Reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions, que organitza cada any l’Ajuntament de Mataró a través del Servei d’Ocupació (SOM). Enguany, els reconeixements es lliuraran a 206 empreses que han col•laborat de forma totalment desinteressada durant l’any 2017 amb el treball que l’Ajuntament realitza per facilitar que les persones que es troben en situació d’atur puguin apropar-se al món de l’empresa, contribuint així a una millor preparació de les persones en la recerca de feina.

 


De les 206 empreses reconegudes, 136 tenen la seu a Mataró, 28 al Maresme i 42 fora de la comarca, tot i que desenvolupen alguna activitat a Mataró. Aquestes empreses han col•laborat en l’acolliment en estades de pràctiques i en xerrades i visites adreçades a persones en situació d’atur, unes accions en què hi ha participat 1.232 persones (408 persones han pogut realitzar estades de pràctiques, 633 han visitat les instal•lacions i 191 han assistit a xerrades impartides per empreses).

 


Aquesta és la 12a edició d’aquests reconeixements que l’Ajuntament de Mataró fa anualment a les empreses i entitats amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat en general i al mon empresarial en particular sobre el valor que aporta a les organitzacions la implicació amb el seu entorn.