Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la l'ordenació urbanística de l'illa de Can Fàbregas i de Caralt

Escoltar

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·la l'ordenació urbanística de l'illa de Can Fàbregas i de Caralt

La sentència, fruit d'un recurs interposat per l'Assemblea Pagesa, no permet la volumetria del centre comercial proposada ni el trasllat de la nau i els edicles

L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, Núria Calpe, han informat als mitjans de comunicació sobre la sentència de la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la l’ordenació urbanística de l’illa Can Fàbregas i de Caralt, és a dir, que afecta els terrenys propietat d’El Corte Inglés on s’ha d’aixecar el centre comercial. L’alcalde prèviament n’ha informat a una Junta de Portaveus extraordinària.

 


La sentència és fruit del recurs interposat per l’Assemblea Pagesa contra la resolució del juny de 2013 del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que aprovava definitivament la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal de Mataró relativa a aquesta illa. Aquesta modificació es va aprovar per unanimitat en el Ple de març de 2013, juntament amb dos convenis subscrits un amb la plataforma ciutadana Salvem Can Fàbregas i l’altre amb el grup municipal de la CUP.

 


La sentència anul·la la volumetria que configurava l’edifici del centre comercial i el trasllat de la nau i dels edicles catalogats al sector veí d’Entorns del carrer Biada. Per tant, amb aquesta anul·lació el planejament vigent de l’àmbit correspon al Pla de Millora Urbana de la Ronda Barceló-Illa Fàbregas i de Caralt aprovat definitivament el 2007.

 


A partir d’aquí, l’Ajuntament estudia la possibilitat d’interposar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem i alhora analitza quines possibilitats urbanístiques són viables per fer compatible el planejament de l’àmbit amb la implantació del centre comercial.