Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de cinc escoles presenten les 13 cooperatives del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CUEME)

Escoltar

Els alumnes de cinc escoles presenten les 13 cooperatives del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CUEME)

230 alumnes de cinc escoles han presentat avui 17 de març els seus projectes al Cafè de MarUn grup de 230 alumnes de les escoles Àngela Bransuela, Josep Manuel Peramàs, La Llàntia, Camí del Mig i Maristes Valldemia han participat avui, 17 de març, en la trobada local del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CUEME). 
En l’acte de la trobada local d’avui hi hagut un intercanvi entre l’alumnat participant i s’han presentat els prototips de les 13 cooperatives creades pels grups d’alumnes. L’acte s’ha celebrat al Cafè de Mar com a espai emblemàtic del cooperativisme mataroní.
El projecte CUEME fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat. Aquesta formació emprenedora es porta a terme amb aquest projecte de la Diputació de Barcelona i el suport de la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró i el Cafè de Mar.
Durant el projecte l’alumnat segueix tot el procés de constitució d’una cooperativa, busquen un nom i dissenyen un logo. Després fan un estudi de mercat, propostes de prototips i finalment escullen els productes a vendre, el preu i fan una campanya de marxandatge, així com busquen el finançament. Finalment posen a la venta els productes al Mercat Local de les Cooperatives Escolars que se celebrarà el dia 9 de juny, a la tarda, a la Fira de Mataró. Quan acaben el projecte, un % dels guanys els destinen a una ONG local. El projecte s’acabarà amb un acte final el 16 de juny al TecnoCampus.
Aquest projecte es va iniciar el curs 2011-2012 a l’escola Àngela Bransuela i, actualment, a més d’aquesta escola hi participen les escoles de Josep Manuel Peramàs (2012-2013), La Llàntia (2013-2014), el Camí del Mig (2014-2015) i Maristes Valldemia (2016-2017). Es porta a terme en els nivells del cicle superior. Aquest curs hi participen un total de 320 alumnes que han constituït 13 cooperatives.