Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cellers de Mataró comercialitzen el Vi Novell 2017

Escoltar

Els cellers de Mataró comercialitzen el Vi Novell 2017

L’etiqueta d’enguany és de l’artista Laia Arnau i s’inspira en la “Filosa” de la façana de la Casa Coll i RegàsEls cellers Monserrat, Can Monserrat i Castellví comencen a comercialitzar el Vi Novell 2017 aquesta setmana, una iniciativa que enguany arriba a la vintena edició amb la producció de 1.000 ampolles a un preu de 5,20 €. El vi està etiquetat amb un gravat de l’artista Laia Arnau inspirat en la “Filosa”, l’escultura encarregada per l’arquitecte Puig i Cadafalch a l’escultor Eusebi Arnau per a la casa Coll i Regàs. El vi està format en un 80% per Ull de Llebre, un 10% per la varietat Trepat i en un 10% per Cabernet Sauvignon. 
La regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, ha assistit avui, 7 de novembre, a la presentació a premsa d’aquesta iniciativa que s’ha fet enguany en el Celler Castellví del carrer de Cuba on s’ha obert les primeres ampolles.


Vi jove i llaminer
El celler Mas Foraster de la Conca de Barberà ha elaborat aquest Vi Novell 2017 de Mataró, un vi jove amb color de cirera i un ribet amb intensos tons violacis. El tast en boca mostra un vi llaminer, fresc, agradable i persistent elaborat amb Ull de Llebre (80%), Trepat (10%) i Cabernet Sauvignon (10%). Durant aquesta setmana es posen a la venda 1.000 ampolles, al preu de 5,20 € la unitat, als tres cellers que impulsen aquesta iniciativa.
La fitxa del vi aconsella consumir-lo entre 12 i 14 graus, i que marida bé amb embotits, formatges, arrossos, pasta, verdura i carns blanques.


L'etiqueta de Laia Arnau
L’artista Laia Arnau (Mataró, 1966) ha fet un gravat per aquest encàrrec, un aiguafort a dues planxes i dos colors que mostra la figura de la “Filosa”. En l’any Puig i Cadafalch, Arnau s’ha inspirat en l’escultura que l’arquitecte mataroní va encarregar a l’escultor Eusebi Arnau per a la façana de la Casa Coll i Regàs del carrer d’Argentona de Mataró. La visió pròpia de l’artista Laia Arnau és “amb un vestit estampat de fruits de raïm i portant una branca de cep en una mà, i unes flors modernistes acolorides a l’altre, com si d’una taca accidental de vi es tractés”. Segons l’autora és una imatge que presenta la femineïtat, la determinació i la fermesa alhora.
Laia Arnau (laiaarnau.com) és Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Sant Jordi de Barcelona en la especialitat de pintura i Diplomada en Disseny tèxtil.


Cercavila i la branca de pi
El dissabte 11 de novembre, a partir de les 12 h, està previst que comenci un cercavila amb la participació de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró. El recorregut passarà pels carrers que uneixen els tres cellers que impulsen aquesta iniciativa i que penjaran aquell dia la branca de pi a la porta del seu establiment.