Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cementiris de Mataró amplien horaris pel dispositiu especial de Tots Sants

Escoltar

Els cementiris de Mataró amplien horaris pel dispositiu especial de Tots Sants

L’Ajuntament de Mataró ha previst un any més el dispositiu especial per atendre l’increment de visites que rebran els cementiris municipals amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Tant el Cementiri dels Caputxins com el de Les Valls amplien els horaris d’obertura i atenció al públic.




Des d’aquesta setmana i fins al dijous 2 de novembre, els cementiris dels Caputxins i de Les Valls obren de 8.30 a 18 h, enlloc de fer-ho de 9 h a 17.30 h.




També els horaris d’atenció administrativa a les oficines dels dos cementiris són especials des de divendres 27 i fins al 2 de novembre. Es reestructuren de la següent manera:




- L’oficina del Cementiri dels Caputxins obre de 9 a 13 h divendres 27 d’octubre i també dijous 2 de novembre. De dissabte 28 d’octubre a dimecres 1 de novembre obrirà de 9 a 14 h i de 16 h a 18 h.




- L’oficina del Cementiri de Les Valls obre de 9 a 17.30 h divendres 27 i dijous 2 de novembre. De dissabte 28 d’octubre a dimecres 1 de novembre obrirà de 9 a 14 h i de 16 h a 18 h.




Als entorns dels dos cementiris s’instal·len parades de venda de flors. Enguany l’Ajuntament ha autoritzat 4 parades al Cementiri dels Caputxins i 1 parada al Cementiri de Les Valls.






Transport públic




Dissabte 28, diumenge 29 i dimecres 1 Mataró Bus allarga el recorregut de la línia 3 d’autobusos després de la parada de l’Hospital de Mataró per apropar els viatgers fins al Cementiri de Les Valls en les hores d’obertura. Les línies 1 i 2 ja tenen una parada fixa davant d’aquest cementiri. Per arribar al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 2, 3 i 6 de Mataró Bus tenen parades properes.




Des de divendres 27 d’octubre a dimecres 1 de novembre, entre les 8 i les 21 h, està en funcionament una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles, habilitada per l’Ajuntament.


 



200 anys d'història del Cementiri dels Caputxins




La major part de les activitats organitzades amb motiu dels 200 anys d’història del cementiri dels Caputxins tenen lloc coincidint amb la festivitat de Tots Sants i dies previs. Els actes estan organitzats per l’Ajuntament i Cementiris Metropolitans CGC SL, empresa concessionària dels cementiris municipals.




Destaquen la conferència “El Cementiri dels Caputxins, 200 anys”, a càrrec del periodista i historiador Manuel Cusachs i de l’arquitecte Agàpit Borras, que tindrà lloc divendres 27 a les 19 h a la Cúpula del cementiri; la visita guiada de diumenge 29 a les 12 h, i el concert dimecres 1 a les 12 h de la Coral Primavera per la Pau, l’Escola de Música El Carreró i Nessun Dorma.




 


Obres de rehabilitació del Cementiri dels Caputxins




El Cementiri dels Caputxins ha estrenat fa pocs mesos les obres que han permès refer l’escalinata principal. Al 2018 està previst dur a terme una nova fase dels treballs de rehabilitació del cementiri, en aquest cas per arranjar i impermeabilitzar els pòrtics est i oest i la Cúpula de la Capella, i millorar l’evacuació d’aigües pluvials a l’àmbit de la primera ampliació de llevant.




Les obres de rehabilitació del Cementiri dels Caputxins van a càrrec de la concessionària dels cementiris municipals, Cementiris Metropolitans CGC SL. Les obres de reforma que s’han dut a terme aquest any i les previstes per a inicis del 2018 estan pressupostades en 477.949 € (IVA inclòs) i adjudicades a Eurocatalana Obres i Serveis SL.