Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cossos i forces de seguretat reben el suport de la Junta de Portaveus

Escoltar

Els cossos i forces de seguretat reben el suport de la Junta de Portaveus

El Ple del 2 de febrer va donar compte de la declaració institucional de suport als cossos i forces de seguretat que operen al territori que es va aprovar a la Junta de Portaveus del 30 de gener. La proposta, presentada pel Partit Popular, es va aprovar amb els vots a favor del govern, Ciutadans i PxC, l’abstenció de VOLEMataró i els vots en contra d’ERC-Més, CUP i ICV-EUiA. 




El text íntegre de la declaració institucional és el següent:




“Atès que el passat 17 de Gener es va produir una Manifestació a Barcelona on més d’un miler d’agents, de diferents forces i cossos de seguretat, van protestar pel seu enuig i malestar per la situació d’inquietud i preocupació que viuen donat l’assetjament i la pressió a què són sotmesos, no ja per les característiques de la seva feina, sinó també per pressions polítiques intolerables en una democràcia.




Atès que els diferents cossos policials realitzen una tasca conjunta que es reflecteix a la Junta Local de Seguretat de Mataró on es coordinen tots ells i que no recordem que mai hi hagi hagut cap queixa des d’aquesta Junta Local de Seguretat per com desenvolupen la seva feina.




Atès que entenem que els atacs a les nostres policies són uns atacs a tots, ja que són també els nostres representants, fem nostres les paraules de l’anterior govern de Mataró amb l’episodi dels robatoris de la bandera quan va expressar literalment que el que intentava el lladre era ‘no ridiculitzar la policia local de Mataró sinó a tots els mataronins’.




És per aquests motius que sotmetem a la consideració de la Junta de Portaveus els següents acords:




1.-Els Grups Municipals de l’Ajuntament de Mataró expressem el nostre suport a les forces i cossos de seguretat, especialment a aquells agents funcionaris públics que actuen al nostre àmbit territorial, per tal que puguin realitzar la seva feina amb les garanties, seguretat física i jurídica i el suport polític necessari per desenvolupar-la a plena satisfacció dels ciutadans i també dels mateixos agents.




2.-Comunicar aquest acord als representants sindicals dels cossos de Seguretat i als comandaments d’aquests Cossos, presents a la Junta Local de Seguretat, demanant-los que traslladin el nostre suport als funcionaris dels quals són responsables.”