Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Espais Joves de Cerdanyola i Pla d’en Boet adeqüen instal·lacions

Escoltar

Els Espais Joves de Cerdanyola i Pla d’en Boet adeqüen instal·lacions

Les obres suposen una inversió conjunta superior als 100.000 €

L’Ajuntament està duent a terme aquest estiu obres d’adequació de les instal·lacions de dos Espais Joves de la ciutat. Es tracta, per una banda, de les obres de reconversió de l’antic Casal municipal de la gent gran de Cerdanyola en la nova seu de l’Espai Jove del barri; i per l’altra de la renovació de la coberta i els revestiments interiors del Centre social de la ronda de Francesc Macià, seu de l’Espai Jove de Pla d’en Boet.
A Cerdanyola els treballs consisteixen a adaptar l’antic Casal municipal de la gent gran a la nova funcionalitat i que compleixi la normativa d’evacuació i extinció d’incendis. L’actuació permetrà a l’Espai Jove gairebé doblar les seves instal·lacions, especialitzar usos i augmentar el ventall i qualitat dels recursos a disposició dels usuaris.
Les instal·lacions estan ubicades a l’edifici contigu al Centre Cívic Cerdanyola, amb entrada des del passeig de Ramon Berenguer III. L’edifici, que compta amb un pati exterior que dóna a la plaça de l’Onze de Setembre, ocupa una superfície de 502 m².
Entre els treballs a realitzar, s’instal·len més connexions per a ordinadors; s’elimina l’antiga barra de bar i se substitueix per un armari amb taulell, pica, un espai per a microones i farmaciola; s’unifiquen dos despatxos per crear una sala de treball intern; s’habilita un espai d’atenció individual, creant un tancament respecte a la sala polivalent; i es fa un repintat i una adequació general de les instal·lacions.
Les obres, adjudicades a l’empresa Assista Casa 2005 SL per un pressupost de 57.475 € (IVA inclòs), van començar el passat 17 de juliol i tenen una durada prevista de deu setmanes. Aquesta actuació està finançada amb els ajuts de la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona.


Adequació al Pla d'en Boet
Quant a l’Espai Jove Pla d’en Boet, està ubicat des de 2011 al Centre social de la ronda de Francesc Macià número 103. La coberta de l’edifici, d’una sola planta, es trobava en força mal estat i provocava problemes de filtracions d’aigua.
L’Ajuntament va començar les obres d’adequació el passat mes de juny i els treballs finalitzen aquest mes. L’actuació ha consistit en el desmuntatge íntegre de la coberta fins als forjats i la seva posterior reconstrucció. A més, s’han arranjat els revestiments interiors fets malbé a causa de les filtracions, incloent la reconstrucció de fals sostres i treballs de pintura.
Aquesta obra es va adjudicar a l’empresa Fuentes y Ariza, SA, per un import de 49.265,15 € (IVA inclòs).