Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els projectes nascuts a la Llançadora durant el 2016 presenten la idea de negoci

Escoltar

Els projectes nascuts a la Llançadora durant el 2016 presenten la idea de negoci

S’han acompanyat una desena d’iniciatives d’economia social i solidària durant el 2016



La regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, va assistir ahir 31 de gener, a la sessió de presentació pública dels negocis que han format part de la Llançadora de projectes d’economia social i solidària 2016, impulsada per l’Ajuntament de Mataró.




En total, sis dels deu projectes que han format part de la Llançadora 2016 van fer la presentació de la seva idea de negoci a l’equipament Cafè de Mar, viver d’entitats i d’iniciatives d’economia social i solidària. I són les següents:



Plataforma Blanc i Negre, associació compromesa amb la divulgació cultural mitjançant les seves obres de teatre; Som Mobilitat, cooperativa que treballa per una mobilitat sostenible; Can Tria, iniciativa implicada amb una alimentació més saludable, ecològica i de proximitat; Moments de Fusta, entitat col•laborativa que treballa en la producció d’articles decoratius de fusta; TAS, projecte que treballa per una major qualitat de vida de les persones amb discapacitat i Eutòpia, iniciativa que actua vers la sensibilització de la sordesa en l’àmbit escolar.




Llançadora de projectes



La iniciativa Llançadora de projectes d’economia social i solidària s’emmarca dins el programa FESS (Facilitem l’Economia Social i Solidària) i el seu objectiu és acollir i enfortir projectes d’economia social del territori que actualment es troben en una fase de procés més embrionària. Col•laborant amb la cooperativa Tàndem Social, l’Ajuntament de Mataró ha ofert a aquests emprenedors la formació, les eines i l’acompanyament personalitzat necessari perquè les seves iniciatives esdevinguin experiències d’èxit.



L’Ajuntament de Mataró segueix treballant per l’economia social com a entitat local adherida a la Xarxa de municipis per l’Economia Social i Solidària. Sota aquesta premissa, durant l’any 2017, el projecte FESS promourà de nou iniciatives com la Llançadora i d’altres com un Laboratori d’idees per a treballar en la cohesió de ciutat, la promoció d’un fons de finançament territorial per a iniciatives de l’economia social i l’organització d’unes jornades de referència que serveixin com a espai de trobada i exposició de les entitats i projectes que es contextualitzen dins d’aquest àmbit d’actuació.