Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’acte institucional d’obertura de l’Any Puig i Cadafalch presenta al mataroní il·lustre com un personatge global

Escoltar

L’acte institucional d’obertura de l’Any Puig i Cadafalch presenta al mataroní il·lustre com un personatge global

La conferència ha anat a càrrec de Lucila Mallart, doctora en Història contemporània

Josep Puig i Cadafalch com un personatge global, fascinant i que va contribuir amb diversos llenguatges a un únic projecte, el de la construcció de la Catalunya contemporània. Aquest ha estat el punt de partida de la conferència que s’ha portat a terme avui, 19 de gener, a l’Ajuntament de Mataró com a primer acte del programa d’activitats de l’Any Puig i Cadafalch. 




L’alcalde, David Bote, i el regidor de Cultura, Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, han donat la benvinguda a la doctora en Història contemporània per la Universitat de Nottingham, Lucila Mallart, que ha estat l’encarregada de la ponència de l’acte institucional d’obertura de l’any Puig i Cadafalch.




Les referències a Mataró en la conferència han estat clares i ja des de l’inici de la conferència s’ha recordat l’interés de Puig pel clavegueram i el sanejament de la ciutat que entronca amb “una escola reformista, local i internacional, que veia la higiene i la salubritat com un dels aspectes fonamentals de la ciutat moderna”.




En el repàs que ha fet Mallart, futura comissària de l’exposició programada a Mataró per l’octubre, s’ha parlat de la Casa Coll i Regàs com un exemple d’una nova arquitectura que amb la confluència de diferents estils es va atrevir a “imaginar una nova Espanya liderada per la perifèria; i més concretament per Catalunya”.




La conferència s’ha pogut seguir en directe a través d'una nova plataforma d'streaming gràcies a la col•laboració de la Xarxa Audiovisual Local i M1TV.




El programa commemoratiu de l’Any Puig i Cadafalch a Mataró inclou més d’una trentena d’actes, com exposicions, conferències, rutes i vistes guiades, espectacles, activitats literàries, activitats familiars i educatives o els Premis Puig i Cadafalch d’arquitectura, entre moltes altres activitats que es podran gaudir al llarg de l’any.