Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Agència Municipal de Suport a l’Associacionisme es trasllada al Centre Cívic Cabot i Barba

Escoltar

L’Agència Municipal de Suport a l’Associacionisme es trasllada al Centre Cívic Cabot i Barba

El canvi d’ubicació respon a la voluntat d’acostar el servei a les entitats mataronines i oferir-los un assessorament més proper





L’Agència Municipal de Suport a l’Associacionisme és la porta d’entrada de bona part de les entitats que es creen a Mataró i un espai de referència per al conjunt del teixit associatiu de la ciutat, format per més de 600 entitats inscrites en el Registre Municipal d’Entitats. Des d’avui, 18 de setembre, l’oficina es troba al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5).




En concret es realitzen més de 100 assessoraments anuals per resoldre dubtes sobre com crear una entitat, com redactar el projecte de l’entitat, entre d’altres. L’Agència també és el referent en temes de formació per a entitats on s’ofereixen una desena de cursos anuals. A més, acull el Punt del Voluntariat que dóna suport a les persones que tenen intenció de realitzar voluntariat i a les entitats que volen acollir voluntaris a través d’un projecte de voluntariat. Finalment, duu a terme accions concretes com el Juny Associatiu, la Mostra d’Entitats, la setmana del Voluntariat o la Festa del Voluntariat.




El Regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, ha posat de manifest la tasca que es realitza des de l’Agència i la voluntat d’oferir un tracte encara més accessible per als mataronins. És per aquest motiu, que a partir del 18 de setembre, l’oficina es traslladarà al Centre Cívic Cabot i Barba (Plaça de Miquel Biada 5). Els assessoraments i l’atenció personalitzada a les entitats es realitzaran els dimarts i dijous de 9 h a 14 h amb cita prèvia. Fins ara, la seu de l’Agència era el Centre Cívic Pla d’en Boet.






Tallers de formació per a les entitats




Al llarg d’aquest trimestre, l’Agència de Suport a l’Associacionisme, té programades formacions adreçades a persones que formen part de les juntes directives de les entitats de Mataró. Els cursos són els següents:





• "Comptabilitat per a entitats. Iniciació": Un taller teòric i pràctic per conèixer i aclarir dubtes sobre com tenir ordenats els ingressos i les despeses de l’entitat, per tal d’actuar de manera transparent i tenir un major control sobre la pròpia entitat. Es tractaran temes com: comptabilitat; conceptes fonamentals; el funcionament dels comptes; la mecànica comptable; el pla de comptes... Dates: 26, 28 de setembre, 3, 5 i 10 d'octubre de 2017. Horari:de 19 a 21.15 h. Inscripcions: de l'1 al 20 de setembre.




• "Saps què has de fer si hi ha una emergència en el teu local o en l'equipament on fa activitat la teva entitat? Sabries com evacuar-lo? Te'n donem les eines": Un taller per conèixer què hem de fer i com ens hem d’organitzar entre els membres de l’entitat si ens trobem amb alguna emergència dins el nostre local. Dates: 24 d'octubre de 2017. Horari: de 19 a 21:30 h. Inscripcions: de l'1 de setembre al 16 d'octubre.




• "Voluntariat. Com gestionar i dissenyar un Pla de Voluntariat?" Curs molt pràctic que ajudarà a conèixer el marc de referència i mètodes per a millorar la gestió quotidiana del voluntariat de l’entitat, per tal que acabi essent més eficaç. S'acompanyarà l'alumnat en el disseny d'un Pla de Voluntariat per a l'entitat. Dates: 27 i 29 de novembre, i 4 de desembre de 2017. Horari: de 19 a 21 h. Inscripcions: de l'1 de setembre al 20 de novembre.