Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament activa en fase d’alerta el pla bàsic d’emergència municipal per forts vents

Escoltar

L’Ajuntament activa en fase d’alerta el pla bàsic d’emergència municipal per forts vents

L’Ajuntament ha activat a les 11.30 h el Pla DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal) per forts vents. Aquest matí a l’estació meteorològica situada al Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme s’han enregistrat ratxes de 82 km /hora.

 


Fins a les 12 h d’avui s’havien registrat diferents incidències a la ciutat a causa del vent, principalment l'afectació de 29 arbres (11 tallats) i de branques a la via pública, així com elements de façanes d’immobles.
Donada la persistència d’aquest episodi generalitzat de vent de component nord i oest durant el dia d’avui, es demana a la població molta precaució en els desplaçaments i també per possibles

incidències per caiguda d’arbrat i elements del mobiliari urbà i seguir els consells següents:


Si us trobeu a casa. Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.


Si sou a l’exterior
. Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.. No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.. Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.. Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.

Si heu de conduir. Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.. Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.. Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.. Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.. Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.En cas d’emergència, si necessiteu ajut truqueu al 112 i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.
El DUPROCIM es va aprovar el passat mes de febrer i inclou tots els riscos que afecten el municipi d’acord als diferents plans de protecció civil en funcionament a Mataró: el Pla bàsic de l’emergència municipal, set plans d’actuació municipal i sis plans específics municipals.