Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament amb l’Associació de Veïns de Cerdanyola i la Cultural de Cerdanyola signen un conveni per a la creació d’un centre de documentació històrica

Escoltar

L’Ajuntament amb l’Associació de Veïns de Cerdanyola i la Cultural de Cerdanyola signen un conveni per a la creació d’un centre de documentació històrica

Serà un espai de la memòria col·lectiva que reflecteixi els canvis i les transformacions viscudes en el barri al llarg dels anysEl regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez; el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez; la presidenta de l’Associació Cultural de Cerdanyola, Júlia Lopez; la presidenta de l’Associació de Veïns de Cerdanyola, Eva Sánchez, han signat un conveni de col·laboració per la creació del Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola. La signatura s’ha fet avui, 26 de setembre, al Centre Cívic Municipal de Cerdanyola on s’ubicarà aquest centre de forma provisional a l’espera de trobar un espai definitiu que, d’acord amb la reivindicació històrica de l’Associació de Veïns, es proposa que se situï a l’equipament de la Torre Palauet.
La creació del Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola té com a objectius reunir, gestionar i difondre la documentació que li sigui lliurada a través de transferència, donació o cessió. Aquest indret és vol convertir en un espai de la memòria col•lectiva que reflecteixi els canvis i les transformacions viscudes en el barri al llarg dels anys.


 
Assessorament de l'Arxiu Municipal
El Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola, que comptarà amb l’assessorament de l’Arxiu Municipal de Mataró, comptarà amb un grup de treball i també amb una comissió de seguiment. El grup de treball estarà format per membres de les associacions impulsores i d’altres persones que vulguin participar del projecte i poder fer el seguiment dels treballs de documentaci i difusió del material.
L’Ajuntament de Mataró i les entitats impulsores, l’Associació de Veïns i l’Associació Cultural de Cerdanyola, es comprometen a informar a la ciutadania del barri de Cerdanyola i als membres del Consell Territorial de Cerdanyola, de la creació del Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola. També està previst fer una crida perquè particulars i entitats que puguin tenir documentació susceptible de formar part del centre, l’aportin amb la garantia que serà ben custodiada i valorada i que, si s’escau, podrà ser retornada.
La vigència del conveni és fins al 31 de desembre del 2017, prorrogable anualment fins a un màxim de quatre anys, sempre i quan cap de les parts expressi per escrit la seva voluntat de renunciar al conveni, amb una antelació mínima de tres mesos.
La creació del Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola promou i potencia l’activitat cultural de les persones grans i la conservació del patrimoni de la memòria història, una de les prioritats recollides a l’acord de govern i al Consell Territorial de Cerdanyola.