Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aporta 10.000 € a la campanya d’emergència per a les inundacions i esllavissades a Perú i Colòmbia

Escoltar

L’Ajuntament aporta 10.000 € a la campanya d’emergència per a les inundacions i esllavissades a Perú i Colòmbia

L’aportació es fa a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

L’Ajuntament fa una aportació de 10.000 € a la campanya de resposta als efectes de les inundacions i esllavissades al Perú i a Colòmbia, la fase de reconstrucció. L’aportació es fa efectiva al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb qui l’Ajuntament va renovar el conveni de col·laboració el juny del 2016. 




El fenomen del “Niño Costero” va començar a finals de gener del 2017 amb un augment de la temperatura superficial del mar, la qual cosa ha provocat fortes pluges i tempestes que van derivar en inundacions, esllavissades de fang i pedres, forts vents i tempestes elèctriques.




Al Perú el “Niño Costero” ha provocat danys a 24 de les 25 regions d’aquest país, ha provocat 62 morts, hi ha 639.000 persones afectades, 72.115 persones damnificades, 18.000 habitatges inhabilitats, 7.000 hectàrees de cultius perduts i 928 escoles afectades.




A Colòmbia, en el departament del Putumayo es van desbordar tres rius que van provocar fortes inundacions i esllavissades de fang i pedres. El balanç és de 238 persones mortes, 203 ferides i 220 desapareguts, tot i que les dades són provisionals perquè es continua amb el cens de la població afectada.




Pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la identificació i la implementació de la resposta de reconstrucció ha de ser en clau local i ha fet una crida als ajuntaments i altres institucions supramunicipals per sumar-se al procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada.