Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova el projecte de la plaça pública que urbanitzarà al costat del passatge de Lluís Gallifa

Escoltar

L’Ajuntament aprova el projecte de la plaça pública que urbanitzarà al costat del passatge de Lluís Gallifa

Es crearà un passeig diagonal i tindrà pèrgoles per fer ombra i zona de jocs infantils

El regidor d’Espais Públics i Equipaments Municipals, Miquel Àngel Vadell, ha presentat avui el projecte executiu de la plaça pública que s’urbanitzarà al costat del passatge de Lluís Gallifa. La Junta de Govern Local va aprovar-lo inicialment el passat 25 de setembre.

 


La futura urbanització de la plaça és fruit d’un projecte consensuat amb els veïns de la zona, que han pogut introduir canvis durant el procés de redacció. El passat juliol es va presentar l’avantprojecte en una reunió informativa i el 26 de setembre es va fer el mateix amb el projecte executiu.

 


L’espai, actualment una superfície de sauló, queda delimitat pels carrers de Javier Castaños, de Francisco Pizarro, de Llauder i del passatge de Lluís Gallifa. La superfície d’actuació ocupa 1.860 m².

 


El projecte preveu la creació d’un passeig en diagonal per la plaça que facilitarà la connexió entre els carrers de Javier Castaños i de Llauder, a més de l’ampliació de voreres, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora de la il·luminació i la col·locació d’arbrat i mobiliari urbà. El paviment de la plaça serà a un únic nivell, amb una zona de sauló i una altra de paviments durs de pedra artificial i panot. També hi haurà una zona de jocs infantils de 205 m² amb paviment de cautxú i delimitada per 60 metres lineals de tanca metàl·lica.




S’hi instal·laran dues pèrgoles de 12,5 x 5 m i 3,5 m d’alçada per garantir l’ombra. També s’hi instal•laran 12 bancs, 15 cadires de fusta i 3 papereres. La font actual es traslladarà a una nova ubicació dins la nova plaça.




Es renovarà la xarxa de clavegueram amb 5 embornals sifònics per recollir l’aigua de pluja, que es connectaran a un nou col·lector de desguàs. També es revisarà la xarxa d’aigua potable.




Per millorar la il·luminació interior de la plaça s’instal·larà nou enllumenat amb 6 columnes i llumeneres amb leds. Es retiraran els fanals amb llumeneres de tipus globus que hi ha ara al passatge de Lluís Gallifa i se substituiran per 5 llumeneres grapades a les façanes dels edificis.




Es preveu la plantació de nous arbres, en concret, 10 lledoners, 9 exemplars de ginkgo, 5 exemplars de grevil·lea i 10 tipuanes (acàcies de flor groga).




Les obres tenen un pressupost de 275.189,95 € (IVA inclòs). Es preveu que els treballs tinguin una durada de 4 mesos. Abans de l’inici de les obres, el projecte ha de superar els tràmits d’informació pública, aprovació definitiva, adjudicació i licitació a una empresa constructora.