Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença a aplicar les mesures que tanquen el conflicte laboral de la Policia Local

Escoltar

L’Ajuntament comença a aplicar les mesures que tanquen el conflicte laboral de la Policia Local

El Ple aprova millores retributives i se segueix treballant altres temes com la reducció de riscos psicosocials i la flexibilització de calendaris

El regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, i el president de la Junta de Personal i representant del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya, Manuel Lizcano, han explicat avui en roda de premsa les actuacions realitzades fins ara per tancar el conflicte laboral existent a la Policia Local de Mataró.
L’Ajuntament està treballant des de fa mesos amb els representants sindicals amb l’objectiu final de crear un marc laboral òptim per al desenvolupament d’un nou model policial que respongui a les necessitats, demandes i expectatives de la ciutadania.
En aquesta línia, el Ple Municipal va aprovar ahir dijous una modificació en la relació de llocs de treball de la Policia Local, millorant el factor retributiu específic de perillositat per als membres del cos policial. D’aquesta manera es reconeixen les condicions d’especial perillositat amb les quals es desenvolupa el treball policial, responent així a una reivindicació col•lectiva que es plantejava des de feia anys. La millora retributiva s’aplicarà en dues parts, al 2018 i al 2019, quan suposarà un increment de 206,65 € bruts al mes.
El passat mes de maig el Ple ja va aprovar per unanimitat una proposta de resolució relativa a la necessitat d’avaluar i millorar les condicions laborals de la Policia Local. En línia amb aquest acord plenari, el Govern municipal i els representants sindicals va tancar un acord el passat juny per negociar una sèrie de mesures addicionals orientades a millorar el clima laboral, reduir els riscos psicosocials, renovar vehicles i materials, redistribuir càrregues de treball entre unitats, flexibilitzar els calendaris, horaris i jornades laborals, ampliar i especialitzar l’oferta formativa, i revisar els perfils i condicions dels llocs de treball de nou ingrés, pràctiques i temporada.
Amb aquestes mesures es pretén potenciar l’orientació de la Policia Local vers un model de policia comunitària, més propera al ciutadà i a les competències bàsiques de convivència i civisme, trànsit i activitats públiques.
La definició final del model es durà a terme durant els propers mesos, comptant amb el debat, el diàleg i les aportacions de la ciutadania, els grups municipals, els propis representants sindicals i la direcció de la Policia Local; així com a través de la definició d’un nou marc de relacions de coordinació amb el Cos de Mossos d’Esquadra, mitjançant la revisió del conveni existent entre Ajuntament de Mataró i Departament d’Interior de la Generalitat, amb el qual ja s’han iniciat converses per emprendre la negociació.