Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença les obres d’urbanització de la plaça de Joan XXIII

Escoltar

L’Ajuntament comença les obres d’urbanització de la plaça de Joan XXIII

També s’urbanitzaran els carrers de Mèxic i Joan Miró en el tram de la plaça i s’actuarà a la resta de vials perimetrals

L’Ajuntament ha començat aquesta semana les obres d’urbanització de la plaça de Joan XXIII, una de les actuacions emmarcades en la Llei de barris a l’àmbit de Rocafonda-El Palau-Escorxador. Els treballs contemplen també la urbanització dels carrers de Mèxic i de Joan Miró en els trams que envolten la plaça, així com actuar-hi als altres carrers perimetrals, de Martin Luther King i dels Músics Cassadó.

 


La superfície total d’actuació és de 3.240 m². La plaça actual presenta un desnivell de 4 m entre el punt més elevat i el més baix, i està delimitada per murs i escales en el seu perímetre. L’actuació millorarà especialment la connexió de la plaça amb el barri, l’accessibilitat i el control visual sobre l’espai.

 


La proposta de remodelació preveu integrar a la plaça el carrer de Martin Luther King. L’espai verd es farà més permeable eliminant els murs perimetrals i formant una graderia que farà funcions de banc a la banda de dalt, on es resol el desnivell també amb rampes i escales. La vorera del carrer de Mèxic en el tram de la plaça doblarà la seva amplada (d’1,5 a 3 m) i també s’ampliarà la vorera del carrer dels Músics Cassadó que limita amb la zona verda. A la banda inferior, la plaça quedarà integrada amb el carrer de Joan Miró amb accés a peu pla.

 


A la zona central de la plaça s’instal·laran jocs infantils. Es renovarà la xarxa de clavegueram i s’instal·larà nou enllumenat públic amb llums led. Es col·locarà nou mobiliari urbà: bancs, butaques, papereres i una font. També es preveu mantenir l’arbrat que sigui viable i plantar-ne de nou, especialment a les voreres que envolten la plaça: exemplars de til·ler, alzina, tipuana, acàcia de Constantinoble, prunera de fulla vermella, carpí i xicandra. Els parterres s’enjardinaran amb planta arbustiva.




Les obres estan adjudicades a l’empresa Vialitat i Serveis S.L. per un import de 346.366,78 € (IVA inclòs), i tenen una durada prevista de 4 mesos. Al cost final caldrà afegir l'import dels jocs infantils, pendents d'adjudicació, que tenen un pressupost de 60.499,40 € (IVA inclòs).




La urbanització de la plaça de Joan XXIII és una de les inversions del Projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador, subvencionat per la Llei de barris de la Generalitat amb el 50% de l'import de l'actuació, que havien quedat pendents per la manca de capacitat per invertir dels darrers anys. També està previst iniciar en les properes setmanes la urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes.




Així mateix, formen part del Projecte d’intervenció integral els ajuts a la rehabilitació d’edificis d’habitatges en marxa a aquests barris i diferents programes socials.