Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 83 persones en situació d’atur a través del Programa Treball i Formació

Escoltar

L’Ajuntament contracta 83 persones en situació d’atur a través del Programa Treball i Formació

Dels 83 contractes, 74 són de 6 mesos i 9 d’un anyEl regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, ha donat la benvinguda a les 83 persones contractades per l'Ajuntament en un pla d’ocupació gràcies al Programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.
Aquest programa té com a objectiu inserir laboralment persones que estan en situació d’atur, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi, preferentment majors de 45 anys i també a persones beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció (RMI), prioritzant a les dones amb càrregues familiars i a aquelles que estiguin a punt d’esgotar aquesta ajuda.


Contractes de 6 i 12 mesos
Les persones seleccionades han iniciat el seu contracte amb data 30 de gener de 2017, exceptuant dues persones que el van iniciar el passat 29 de desembre de 2016. L’Ajuntament de Mataró, a traves del programa Treball i Formació, ofereix un contracte laboral per a la realització de treballs d’interès públic i de caràcter social durant 6 mesos a jornada completa. El salari a percebre pels beneficiaris d’aquest programa serà per a tothom de 1.000 € bruts mensuals, el que suposa un augment respecte l’edició anterior, quan era de 850 €. Enguany, també com a novetat en aquest tipus de programa, 9 d’aquests 83 contractes podran ser de 12 mesos i s’han pogut beneficiar aquelles persones majors de 45 anys que no tenen prou temps cotitzat per poder sol•licitar una pensió de jubilació.
L'objectiu d’aquest programa és afavorir la inserció o re-inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur. El programa també garanteix a les persones participants fins a 150 hores de formació professionalitzadora o transversal durant la seva jornada.
Totes les persones participants al procés de selecció han estat derivades des de l'Oficina de Treball del Servei d'Ocupació de Catalunya i reunien els següents requisits:
• Trobar-se inscrit en les oficines del SOC com a demandant d'ocupació no ocupat/ada• Haver exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi o ser beneficiàries de la RMI
Les persones pertanyents al col•lectiu de majors de 45, dones amb càrregues familiars o trobar-se en situació d’esgotar la RMI, han estat prioritzades.


Perfils professionals
Les persones contractades es distribueixen en els següents perfils professionals: peó, oficial/a 2a de paleta, oficial/a 2a de pintura, oficial/a 2a de lampisteria, oficial 2a de jardineria, oficial/a 2a de mecànica, auxiliar de serveis, auxiliar administratiu/iva, bibliotecari/a, educador/a infantil, arxiver/a, tècnic/a en prevenció de riscos laborals, dissenyador/a gràfic i web, dinamitzador/a de gent gran, delineant, tècnic/a de territori, tècnic/a de gestió, tècnic de serveis a les persones, tècnic d’ocupació i tècnic/a de recursos humans.
La preselecció i selecció s’ha portat a terme per un grup de treball format per personal tècnic de la Direcció de Recursos Humans i del Servei d’Ocupació de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró
En les proves i entrevistes que han confirmat el procés de selecció han participat 338 persones, tot i que han estat derivades i/o contactades prop de 1.000 persones.