Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró rep un reconeixement per la implantació de l’administració digital al 2016

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró rep un reconeixement per la implantació de l’administració digital al 2016

Els Reconeixements Administració Oberta s’han lliurat en el marc del II Congrés de Govern Digital

L’Ajuntament de Mataró ha rebut un dels reconeixements del Consorci AOC (Administració Oberta de Catalunya) als ajuntaments i consells comarcals que van destacar l’any 2016 en la implantació de l’administració digital a les seves organitzacions. Els Reconeixements Administració Oberta es van lliurar ahir durant la cloenda del II Congrés de Govern Digital, on Mataró també va estar present amb una ponència com a municipi pioner en l’adjudicació de contractes i subministraments mitjançant subhastes electròniques.

 


Els reconeixements s’atorguen d’acord amb uns indicadors que proposa el Consorci AOC. Els resultats de l’anàlisi d’aquests indicadors i de l’ús dels serveis d’Administració electrònica es publiquen en l’Informe d’e-Administració a Catalunya, que recull les dades dels 948 ajuntaments catalans. L’objectiu és valorar i reconèixer la implantació de l’Administració electrònica als ajuntaments catalans.
Els reconeixements es divideixen en cinc categories d’acord al volum de població, de manera que Mataró forma part del grup de municipis amb més de 50.000 habitants. L’estudi analitza els llocs web dels ajuntaments i la comprovació de l’ús dels serveis d’Administració electrònica.
Els informes d’Administració-e de l’AOC es venen elaborant periòdicament des de gener de 2010. Entre altres, el darrer informe (17è), ha analitzat si els ens tenen web, si publiquen el seu catàleg de serveis, si disposen de carpeta del ciutadà, si tenen seu electrònica, si ofereixen el perfil de contractant, informació cartogràfica i tràmits en línia, si tenen tauler electrònic o edictes al web o si accepten factures electròniques.
En base a aquesta informació, s’atorga una puntuació a l’administració tenint en compte si l’ens compleix obligacions legals (i d’acord al grau d’importància), si ofereix serveis no obligatoris, si té disponible seu electrònica i si fa un ús intensiu de serveis d’administració electrònica.
Al 2015, Mataró també va ser reconegut amb un dels guardons Administració Oberta.