L’Ajuntament de Mataró s’adhereix a L’Hora del Planeta renunciant a la il·luminació d’indrets emblemàtics
L’apagada lumínica està convocada per dissabte 25 de març de 20.30 a 21.30 h
Dissabte 25 de març, de 20.30 a 21.30 hores, tindrà lloc l’apagada lumínica que impulsa a nivell mundial l’organització no governamental WWF sota el lema L’Hora del Planeta. L’Ajuntament de Mataró s’ha adherit de nou aquest any a la iniciativa, que vol conscienciar ciutadans, empreses i organitzacions sobre el problema del canvi climàtic i els impactes que ja s’estan produint al planeta.
Durant la convocatòria de L’Hora del Planeta, l’Ajuntament deixarà a les fosques diferents indrets emblemàtics: la torre de la plaça de la Peixateria, els focus de l’escultura Laia l’Arquera, els projectors de la plaça de l’Ajuntament i els focus d’enllumenat públic de la façana de la Basílica de Santa Maria.
Sota el lema d’aquest any “El Planeta primer. Que ningú t’aturi”, L’Hora del Planeta anima els ciutadans a apagar els llums a l’hora indicada i, sobretot, a aplicar durant tot l’any mesures d’estalvi energètic a les llars, a la feina i prioritzant el transport públic o els desplaçaments a peu i en bicicleta. L’any passat, la iniciativa va aconseguir mobilitzar més de 7.000 ciutats de tot el món. Aquest any ja s’hi han sumat a tot Espanya 224 ciutats, 114 empreses i 97 entitats.
L’adhesió a L’Hora del Planeta està en sintonia amb les diferents actuacions impulsades per l’Ajuntament en els darrers anys, com l’adhesió al 2008 al Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic impulsat per la Diputació de Barcelona, que té continuïtat amb el nou Pacte dels alcaldes i alcaldesses per a l’energia i el clima, al qual Mataró es va adherir el passat desembre.
Per impulsar l’estalvi energètic als equipaments municipals, l’Ajuntament ha participat aquest any a la Marató de l’estalvi energètic amb quatre equipaments; va formar part del projecte Euronet 50/50 max que va obtenir destacats resultats a la Piscina Municipal i l’Institut Miquel Biada; i ha posat en marxa diferents projectes 3/33 (un 33% de l’estalvi energètic aconseguit es destina a pobresa energètica, un 33% a millores en el propi equipament i el 33% restant queda com estalvi al pressupost municipal).