Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament destina 78.700 € per a subvencionar 1.894 places de casals d’estiu

Escoltar

L’Ajuntament destina 78.700 € per a subvencionar 1.894 places de casals d’estiu

31 places per a infants i joves en situació de risc d’exclusió social es subvencionen al 100%



L’Ajuntament de Mataró ha destinat 78.700 € en subvencions per a 20 entitats de lleure o AMPA’s que han presentat un projecte de casal d’estiu per la convocatòria de l’estiu del 2017. Les places d’estiu subvencionades són 1.894, de les quals 31 estan subvencionades al 100% per atendre a infants i joves en situació de risc d’exclusió social. Una altra de les novetats d’enguany és que, per primera vegada, les 59 places dels casals d’educació especial tenen el mateix cost per a les famílies que les places dels casals ordinaris. 




Els aspectes que es tenen en compte en la valoració dels projectes són l’interès general de l’activitat; el dèficit d’activitats anàlogues al municipi; el nombre de destinataris; la dificultat d’executar-se l’activitat sense la subvenció; la transcendència de l’activitat; i altres criteris com els serveis complementaris que ofereix el casal o les sortides programades.






31 places bonificades al 100%




La convocatòria valorava especialment els projectes de les entitats que oferissin places bonificades al 100% per atendre nens i joves en situació de risc d’exclusió social derivats pel Servei de Benestar Social de l’Ajuntament. Aquesta novetat sorgeix com a resposta a una de les aportacions més destacades del procés participatiu “Compromís per l’Educació” que s’ha dut a terme durant el curs 2016-2017. Aquesta aportació és la necessitat de garantir l’accés a activitats educatives i de lleure a tothom i especialment als més desafavorits per afavorir el desenvolupament personal i l’equitat social.


 


Places d'educació especial




Una altra de les novetats és que l’Ajuntament de Mataró ha augmentat la partida econòmica destinada als casals d’educació especial organitzats per les entitats “Tu També” i “Esplai Rabadà”, que ha passat de 2.700 € a 7.700 €. L’objectiu d’aquest augment és que la despesa que suposa per a una família la participació del seu fill en un casal d’educació especial sigui la mateixa que la despesa que li suposa a una família la participació d’un infant en un casal ordinari. Històricament, el cost de participació d’un infant en un casal d’educació especial era el doble del cost d’un infant en un casal d’estiu ordinari.