Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa obres de millora a les escoles Les Aigües i Camí del Cros

Escoltar

L’Ajuntament fa obres de millora a les escoles Les Aigües i Camí del Cros

S’han enllestit actuacions d’accessibilitat i han començat treballs previs per a la reparació per fases de les cobertes

L’Ajuntament de Mataró, mitjançant el Servei d’Equipaments Municipals, ha dut a terme dues actuacions de millora de l’accessibilitat a les escoles Camí del Cros i Les Aigües, i ha començat els treballs previs per executar, a finals de juliol, la primera fase de reparació de les cobertes d’aquests centres educatius.

 


A l’Escola d’Educació Especial Les Aigües s’ha fet un accés adaptat per permetre que persones amb mobilitat reduïda puguin arribar al taller domèstic, on s’imparteixen classes per assolir l’autonomia personal dels alumnes. S’ha construït un recorregut adaptat des del vestíbul del centre fins a l’aula, pavimentant la zona d’accés al pati i construint una rampa. Fins ara només s’hi podia accedir al taller domèstic mitjançant unes escales formades per quatre graons. Les obres, adjudicades a l’empresa Servicons Logic, SL s’han dut a terme durant el mes de maig i han tingut un cost de 10.815 € (IVA inclòs).

 


A l’Escola Camí del Cros s’han fet obres d’ampliació i adequació d’un bany per fer-lo accessible. Els treballs s’han dut a terme al maig i també han anat a càrrec de Servicons Logic, SL per un import de 7.670 € (IVA inclòs).



 


Reparació de les cobertes




Les dues escoles comparteixen la mateixa edificació, que té diferents tipologies de coberta (de fibra de polièster, tipus sandvitx, de rajola ceràmica). Totes elles presenten filtracions, trencament o oxidació de panells i altres patologies que no s’han pogut resoldre amb actuacions puntuals. L’Ajuntament té previst actuar-hi per fases: ara han començat els treballs previs de modificació de serveis i eliminació de les instal•lacions ubicades a les cobertes i, a finals de juliol, s’actuarà a l’àmbit de l’Escola Les Aigües.




En concret, la primera fase dels treballs inclou substituir panells a la coberta de fibra de polièster transparent i crear una franja de servei d’un metre d’amplada al llarg de la canal de recollida d’aigua per facilitar els treballs de manteniment. També se substituiran els panells de planxa d’acer galvanitzats a la coberta tipus sandvitx.




Els treballs corresponents al desmuntatge d’instal·lacions i serveis i la primera fase de les cobertes s’han adjudicat a l’empresa Catalana de Treballs i Obres, SL, per un import de 107.929,58 €. Es preveu executar-los durant el període vacances escolars. Quedaran pendents 3 fases més de la reparació de cobertes, en l’àmbit que afecta a l’Escola Camí del Cros, que l’Ajuntament executarà properament.