Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i l’Obra Social de La Caixa renoven el conveni per fer activitats al Casal de la Gent Gran del Parc

Escoltar

L’Ajuntament i l’Obra Social de La Caixa renoven el conveni per fer activitats al Casal de la Gent Gran del Parc

El programa inclou tallers de salut, benestar, participació, voluntariat i TIC



L’Ajuntament de Mataró i l’Obra Social La Caixa han renovat el seu compromís amb les persones grans amb la signatura d’un conveni per desenvolupar el programa d’activitats i tallers al Casal Municipal de la Gent Gran del Parc Central. 




El regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo; el director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Barcelona, Javier García; i el president de l’Associació Casal de Gent Gran del Parc Centra, Joan Cabot, han signat el conveni avui, 13 de febrer.




El conveni posa de manifest la voluntat de fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la societat, adaptant-se alhora a les seves necessitats actuals. Entre els objectius de la regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament està la promoció del benestar de les persones grans, un sector de la població que creix considerablement segons les dades demogràfiques elaborades pel Servei d’Estratègia i Avaluació de l’Ajuntament de Mataró. La població major de 65 anys, l’any 2014, representava el 16,23% de la població total de la ciutat i l’any 2025 es preveu que sigui d’un 20,09%.




El programa inclou tallers de promoció de la salut i el benestar, projectes de participació social i voluntariat, i projectes de formació en tecnologies de la informació i comunicació.


 


Salut i Benestar 




Aquest apartat és el que inclou més activitats que van des d’exercicis per activar la ment, com el cos i també tallers informatius que tracten aspectes com el dormir, aspectes de salut quan el nostre cos envelleix i aspectes de l’autonomia així com tècniques per motivar-se, pensar en positiu i planificar i gestionar el temps.




Participació i voluntariat




En aquest apartat hi ha diferents activitats com la participació en clubs de lectura de temàtica general o de llibres especialitzats així com la possibilitat d’acompanyar a persones joves en l’aprenentatge de la lectura.




TIC




En l’apartat de formació en tecnologies de la informació i la comunicació, els usuaris poden fer diferents tallers com són un d’iniciació a la informàtica; un de creació i disseny d’un document de text; retoc fotogràfic i presentacions digitals; iniciació a les xarxes socials i la incorporació d’Internet al dia a dia.