Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament impulsa un seguit de mesures per gestionar la zona d’oci nocturn del polígon del Pla d’en Boet

Escoltar

L’Ajuntament impulsa un seguit de mesures per gestionar la zona d’oci nocturn del polígon del Pla d’en Boet

L’alcalde ha signat un decret que estableix les actuacions que han de garantir la seguretat i el compliment de la llei i les normatives municipals en els establimentsLa regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, ha presentat avui les diferents actuacions que l’Ajuntament portarà a terme per gestionar la zona d’oci nocturn del polígon del Pla d’en Boet, amb l’objectiu de garantir-ne, entre d’altres, la seguretat i fer compatibles els diferents usos que hi ha a la zona. L’alcalde, David Bote, va signar ahir el decret que estableix aquestes mesures i el va donar a conèixer a la Junta de Portaveus que va tenir lloc ahir dilluns.


 

El polígon del Pla d’en Boet és un espai on hi ha nombrosos establiments dedicats a l’oci nocturn i empreses que produeixen, comercialitzen i ofereixen els seus serveis a la zona. Les activitats recreatives atrauen una gran afluència de públic, tant de Mataró com de la resta de la comarca i de l’entorn de Barcelona, que genera un ús intensiu de l’espai públic alterant-ne les condicions de seguretat, trànsit i neteja.

 

L’objectiu és fer compatibles els drets i deures dels empresaris establerts a la zona, dels usuaris dels establiments d’oci nocturn, dels veïns i dels ciutadans en general, i garantir, a través d’un seguit d’actuacions, que es compleix la normativa aplicable en el sector i que l’oferta d’oci nocturn es fa de forma segura. Així com que l’espai no es degradi, que no afecti a l’activitat econòmica i social i que la imatge de la ciutat no quedi malmesa.

 

En aquest sentit, i tenint en compte que la gestió de la zona requereix d’un esforç complementari per part de l’Ajuntament, el Govern municipal ja va recollir en el Pla d’Actuació Municipal 2016, i també en el PAM 2017, plans i mesures de regulació i de control determinats per a aquesta zona, així com en l'Acord de Govern i en el Pla Local de Seguretat.

 

Aquestes mesures que es determinen i els seus resultats formaran part del Pla d'oci nocturn que està previst que s'aprovi en proper mes de maig.

 

El decret estableix les següents actuacions immediates:

 

. La Policia Local, coordinats amb Mossos d’Esquadra, planificarà serveis policials per prevenir i combatre accions incíviques contra la seguretat viària o actes delictius.

 

. El Servei de Llicències i Activitats inspeccionarà els establiments d’oci nocturn per controlar que aquestes activitats es realitzen d’acord a la llei i a les normatives municipals.

 

. El Servei de Protecció Civil inspeccionarà els establiments d’oci nocturn per controlar que aquestes activitats es realitzen d’acord a la llei i a les normatives municipals.

 

. El Servei de Salut Pública inspeccionarà els establiments d’oci nocturn per controlar que aquestes activitats es realitzen d’acord a la llei i a les normatives municipals.

 

. El Servei de Mobilitat farà un estudi de la zona per valorar les mesures a determinar quant al trànsit i al reforç del transport públic.

 

. El Servei d’Ingressos estudiarà l’aplicació de possibles taxes o preus públics als establiments d’oci nocturn, en funció de les majors despeses que ha d’afrontar l’Ajuntament derivades de l’activitat d’aquests establiments com la neteja viària, la seguretat, l’enllumenat públic i el manteniment i reposició de mobiliari urbà.

 

. El Servei d’Igualtat i Ciutadania revisarà l’Ordenança Municipal de Civisme per millorar la seva eficàcia en la regulació del consum d’alcohol i altres actes incívics a la via pública.

 

Aquestes mesures s’han d’aplicar en un termini de dos mesos, i s’estableix un mes per a les campanyes d’inspecció.

 

També es crearà una comissió municipal per gestionar el conjunt de les mesures i una taula de treball participada per tots els agents socials i econòmics que actuarà com a assessora de l’Ajuntament.