Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament impulsarà la creació d’una Taula Social pel Consum Responsable

Escoltar

L’Ajuntament impulsarà la creació d’una Taula Social pel Consum Responsable

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dijous 14 de desembre una proposta de resolució presentada pel grup municipal de la CUP sobre la creació d’una Taula Social pel Consum Responsable.




La proposta es va aprovar amb els vots favorables de la CUP, PSC, CiU, ERC-MES, C’s, VOLEMataró, PxC, ICV-EUiA i la regidora no adscrita. El PPC s’hi va abstenir. El text íntegre de la resolució aprovada és el següent:




“Des de l’àmbit municipal tenim el repte d’impulsar polítiques de promoció econòmica, de sensibilització i conscienciació que afavoreixin un canvi d’hàbits en les pautes de consum en benefici dels drets socials, laborals i els ecosistemes naturals.




Considerem que és urgent desenvolupar alternatives a la lògica depredadora del capitalisme neoliberal, i una bona manera d’assolir aquesta fita és actuar des de l’àmbit local-municipal, començant a articular espais estables de reflexió i d’intercanvi de les experiències existents des dels àmbits educatiu, cooperatiu, sindical, ecologista, feminista, del comerç just i de la pagesia.




Volem que Mataró se situï com a ciutat capdavantera a Catalunya en l’impuls d’una xarxa de consum crític i responsable, fonamentada en el respecte al medi ambient, així com també en la proximitat, l’ètica i l’equitat.




En aquest sentit, pensem que és necessari que l’Ajuntament de Mataró adopti un rol actiu i proposem al Ple Municipal l’acord següent:




- L’Ajuntament de Mataró impulsarà una Taula Social pel Consum Responsable, al llarg de 2018, d’acord amb les entitats ciutadanes dels àmbits educatiu, cooperatiu, sindical, ecologista, feminista, del comerç just i de la pagesia, amb l’objectiu de crear un espai de referència estable per a l’intercanvi, la reflexió i la conscienciació per a desenvolupar alternatives al model de consumisme imperant”.