Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament informa sobre les novetats de les clàusules terra després del decret llei del Consell de Ministres

Escoltar

L’Ajuntament informa sobre les novetats de les clàusules terra després del decret llei del Consell de Ministres

El decret llei regula el sistema extrajudicial que permetrà recuperar els diners als afectatsL’Ajuntament, a través de l’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores (OMIC), informa de les novetats al respecte de la recuperació dels diners dels ciutadans afectats per les clàusules terra. El Consell de Ministres del passat divendres 20 de gener va donar llum verda a un decret llei que permetrà que els afectats per les clàusules terra de les hipoteques recuperin el que han pagat de més sense necessitat de passar pels jutjats. 
Les entitats bancàries hauran d’oferir als seus clients la compensació econòmica corresponent, ja sigui de forma directa en líquid o amb amortitzacions de la mateixa hipoteca. Segons el nou sistema, en un mes, serà obligatori que els bancs informin tots els clients amb aquestes clàusules que s'hi poden acollir i que és gratuït. Aquesta decisió del govern espanyol arriba un mes després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea declarés nul•les i abusives aquestes clàusules hipotecàries.


Sessió informativa
Durant el proper mes de febrer, l’OMIC té previst organitzar una sessió oberta a tota la ciutadana per informar sobre el procediment que cal seguir i per resoldre dubtes.