Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia el procés de fusió de Mataró Ràdio i m1tv

Escoltar

L’Ajuntament inicia el procés de fusió de Mataró Ràdio i m1tv

El nou mitjà, que s’ubicarà al TecnoCampus, es posarà en marxa l’11 de setembre



L’Ajuntament està treballant en la integració dels dos mitjans de comunicació públics existents a Mataró: el canal de televisió m1tv i Mataró Ràdio. La gestió d’aquest únic mitjà públic audiovisual, que mantindrà tot el personal dels dos mitjans, es farà a través de l’Entitat Pública Empresarial Mataró Audiovisual. La integració requereix d’un procés que pas a pas es porta a aprovació del Ple. Està previst que la programació del nou mitjà s’estreni l’11 de setembre.


 

Els objectius d’aquesta fusió són guanyar en eficiència i eficàcia; mantenir i reforçar el model de comunicació de proximitat; incrementar la col·laboració amb el TecnoCampus per desenvolupar una cooperació acadèmica intensa; i crear un nou model que ha d’esdevenir un element de participació ciutadana que doni veu als col·lectius i entitats diverses en el marc del Reglament de Participació Ciutadana.

 

El full de ruta a seguir es va iniciar en el Ple de gener en què es va aprovar per unanimitat la proposta donant  llum verda al procés. La primera fase ha començat amb la proposta de dissolució del Consorci Digital Mataró-Maresme i de Mataró-Maresme Digital, SLU, el consorci i l’entitat que gestionen la televisió. L’aprovació inicial de la dissolució del Consorci es ratificarà en el Ple de febrer i es va explicar en una Comissió Informació Municipal de Serveis a les Persones extraordinària que va tenir lloc el passat dilluns. També s’ha rescindit el contracte amb l’empresa Compagina, que tenia adjudicada la realització dels informatius de Mataró Ràdio.

 

El procés també contempla que el personal dels dos mitjans de comunicació mantindran els seus llocs de treball i seran subrogats per l’Entitat Pública Empresarial Mataró Audiovisual a partir d’aquest mes de febrer, l’entitat que gestionarà el nou mitjà. Aquest s’ubicarà al TecnoCampus Mataró-Maresme en l’espai que ocupa actualment m1tv, tot i que s’haurà d’adaptar i ampliar als nous usos. La voluntat és aprofitar la proximitat amb la universitat per crear sinergies de treball i col·laboració.

 

El resultat de la fusió de Mataró Ràdio i m1tv es farà realitat l’11 de setembre, dia en què es posarà en funcionament la nova programació del nou mitjà.

 

El procés de fusió s’està treballant a través d’una comissió liderada per l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament i està formada pels serveis municipals de Gestió Econòmica, Secretaria, Recursos Humans i Comunicació i personal de Mataró Ràdio i m1tv.

 

Iniciar el procés d’integració entre Mataró Ràdio i m1tv, els dos mitjans de comunicació públics de Mataró, és una de les accions previstes en l’Acord de Govern (2016-2019).