Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia un projecte d’educació assistida amb gossos per a joves

Escoltar

L’Ajuntament inicia un projecte d’educació assistida amb gossos per a joves

Una quinzena de joves amb situacions de vulnerabilitat faran vuit sessions a l’Espai GatassaUna quinzena de joves que viuen diferents situacions de vulnerabilitat participen des d’avui, 19 d’abril, i fins el 7 de juny en un taller d’educació assistida amb gossos al Centre Cívic Espai Gatassa. L’objectiu és que els joves, d’entre 12 i 17 anys, millorin el seu desenvolupament personal i reforcin el seu procés d’autonomia amb aquesta modalitat d’intervenció educativa i terapèutica. 
Les vuit sessions grupals, amb una durada d’una hora i mitja, estan dirigides per dues terapeutes canines de l’empresa ItCan Intervencions Assistides amb Gos amb la col•laboració de dos educadors socials del servei de Benestar social. Tractar amb els animals, descobrir les seves necessitats de cura, la seva forma de relacionar-se i les seves habilitats, permetran als adolescents que hi participen reflexionar sobre aquestes mateixes qüestions traslladades a les persones i a ells mateixos.
Es treballarà l'adquisició d’hàbits i el creixement personal amb el foment de l'autoestima, l'empatia, les habilitats socials i altres qüestions com el reconeixement d'algunes emocions que envaeixen aquests joves.
L’activitat és una de les novetats que impulsa el Servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró per oferir a les famílies que tracta i als seus fills, en aquest cas, un recurs més per poder empoderar-se.