Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament intenta precintar les obres i instal·lacions il·legals de la International Rural School Casa Nostra

Escoltar

L’Ajuntament intenta precintar les obres i instal·lacions il·legals de la International Rural School Casa Nostra

Demanarà una ordre judicial per evitar que s’utilitzin les construccions il·legalitzables que hi ha a la finca

L’Ajuntament de Mataró sol·licitarà als jutjats una autorització d’entrada a domicili per accedir a la finca privada de Can Gual, al número 112 del Veïnat de Mata, després que els propietaris hagin negat avui l’entrada als tècnics municipals que anaven a precintar unes obres i instal·lacions il·legals realitzades a la parcel·la.
La finca funciona com a centre d’educació infantil i primària privat (International Rural School Casa Nostra) malgrat no té llicència d’activitats ni està reconeguda encara com a escola pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Can Gual està inclosa al Catàleg del Pla Especial urbanístic de Masies i Cases Rurals. La normativa urbanística no permet fer noves construccions a la finca més enllà de les catalogades, que són la casa principal, de 272 m², i una construcció annexa de 63 m².
L’Ajuntament té oberts, des de febrer i abril, dos expedients de disciplina urbanística per la realització de diferents construccions sense llicència, en concret:
- la transformació del magatzem amb coberta metàl·lica en un edifici d’obra destinada a aula, amb un porxo en un lateral;
- una construcció destinada a cuina (exterior);
- una caseta de fusta destinada a habitatge;
- una caseta tipus mòbil destinada a casal;
- una caseta destinada a laboratori;
- una caseta de fusta destinada a aula de reforç;
- la instal·lació d’una piscina a la zona del jardí;

 


- fora de la parcel·la, en el camí d’accés a la mateixa s’ha habilitat una finca com a aparcament;
- la instal·lació d’uns rètols en el camí d’accés.
Aquestes instal·lacions i edificacions no es poden legalitzar, per la qual cosa s’ha requerit als propietaris mitjançant diferents decrets el seu enderroc, així com el cessament de l’activitat de centre educatiu fins disposar dels permisos pertinents.
Davant l’incompliment per part dels propietaris, tècnics del Servei de Llicències s’hi han personat avui a les 9 h per procedir al precinte d’aquestes construccions, que no s’ha pogut dur a terme per la negativa d’accés i, per tant, caldrà esperar a l’autorització judicial.


Tercer expedient per temes de Salut Pública
A banda dels dos expedients de disciplina urbanística, l’Ajuntament ha obert un tercer expedient que afecta a Can Gual en l’àmbit de Salut Pública. En aquest cas, l’expedient es va obrir a requeriment de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Aquest organisme de la Generalitat va comunicar a l’Ajuntament que la cuina exterior utilitzada per donar servei de menjador escolar presentava a finals de maig deficiències estructurals importants.
La finca de Can Gual té actualment ús d’habitatge familiar. Des de fa unes setmanes, i a sol•licitud dels promotors de la International Rural School Casa Nostra, l’Ajuntament està tramitant el canvi d’ús de la finca per desenvolupar-hi activitats educatives, sempre i quan es compleixin tots els requisits normatius que siguin pertinents pel que fa als espais i instal·lacions utilitzades.