Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament obre un expedient sancionador a un local d’oci del polígon Pla d’en Boet

Escoltar

L’Ajuntament obre un expedient sancionador a un local d’oci del polígon Pla d’en Boet

A l’establiment va tenir lloc un espectacle de caràcter sexual sense autorització



L’alcalde de Mataró, David Bote, ha decidit avui obrir un expedient sancionador al local d’oci situat al número 29 del carrer de Serra i Moret, després que la nit de dissabte a diumenge hi tingués lloc un espectacle de caràcter sexual pel qual no tenen autorització.




L’expedient sancionador revisarà les condicions de la llicència d’activitats que té el local, que des de maig del 2014 és de bar berenador i no pas de bar musical ni de sala d’espectacles. Entre altres qüestions, l’expedient també investigarà si l’espectacle es va publicitar o se’n va fer difusió prèvia.




L’Ajuntament analitzarà les possibles sancions que el titular del negoci pot rebre tant per la via administrativa com per la via penal, en el cas que es donés presència de menors d’edat en el local durant l’espectacle de caràcter sexual explícit. La Policia Local de Mataró ja ha obert una investigació en aquest darrer sentit.




Aquest local ja tenia obert des del passat 9 de novembre un expedient disciplinari, que encara està per concloure, per activitat no ajustada a llicència. En relació a aquest expedient, diverses actes policials reflecteixen que el local estava funcionant com a bar musical quan només té llicència de bar berenador, que permet horaris i activitats més limitades.




L’incompliment greu de les condicions de llicència pot comportar una suspensió cautelar de la mateixa, entre altres mesures. D’altra banda, si es confirma la presència de menors, la via penal pot arribar a comportar pena de presó.




L’Ajuntament de Mataró vol manifestar-se en contra de la utilització del reclam sexual i sexista vinculat a l’oferta d’oci de la ciutat. En aquest sentit, el Ple municipal va aprovar el passat mes de maig una resolució per promoure un model d’oci participatiu i lliure de sexisme, i el darrer Ple celebrat aquest gener també ha aprovat una nova resolució en aquest sentit. Cal recordar també que Mataró té una de les ordenances més restrictives pel que fa els locals on es realitzen activitats de naturalesa sexual.




L’Ajuntament ha decidit convocar una reunió extraordinària del Consell Municipal d’Igualtat dona-home per tractar aquets fets.