L’Ajuntament organitza la conferència “La protecció jurídica dels drets de les persones grans”

Se celebra el 22 de març, a les 17 h, a la Biblioteca Pompeu Fabra

L’Ajuntament ha organitzat la conferència “La protecció jurídica dels drets de les persones grans” que es farà el proper dimecres 22 de març, a les 17 h, a la Biblioteca Pompeu Fabra. El ponent és l’advocat de l’associació per a la Investigació del maltractament a les persones grans (EIMA), Jordi Muñoz, qui tractarà diferents aspectes legals importants per a la gent gran. 




L’administració de diners; la gestió del patrimoni; com vols ser cuidat quan siguis gran; què tenir en compte quan fas un testament; la prevenció de l’abús econòmic i les decisions importants a nivell de salut són els ítems que s’abordaran durant la conferència.




La Comissió per a l’abordatge en xarxa de les situacions de maltractament a la gent gran està vinculada al servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró. És un espai de treball tècnic i està formada per professionals de diferents serveis implicats en l’atenció a la gent gran com són salut, benestar social i cossos de seguretat, entre d’altres.




En el marc d’aquesta comissió, es va elaborar el “Protocol per a l’abordatge en xarxa de les situacions de maltractament a la gent gran”, un document que estableix un marc conceptual i els elements tècnics que facilitaran eines i criteris comuns als professionals per a la detecció, la prevenció i intervenció en situacions de maltractament a les persones grans.