Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza la conferència “La protecció jurídica dels drets de les persones grans”

Escoltar

L’Ajuntament organitza la conferència “La protecció jurídica dels drets de les persones grans”

Se celebra el 22 de març, a les 17 h, a la Biblioteca Pompeu Fabra

L’Ajuntament ha organitzat la conferència “La protecció jurídica dels drets de les persones grans” que es farà el proper dimecres 22 de març, a les 17 h, a la Biblioteca Pompeu Fabra. El ponent és l’advocat de l’associació per a la Investigació del maltractament a les persones grans (EIMA), Jordi Muñoz, qui tractarà diferents aspectes legals importants per a la gent gran. 




L’administració de diners; la gestió del patrimoni; com vols ser cuidat quan siguis gran; què tenir en compte quan fas un testament; la prevenció de l’abús econòmic i les decisions importants a nivell de salut són els ítems que s’abordaran durant la conferència.




La Comissió per a l’abordatge en xarxa de les situacions de maltractament a la gent gran està vinculada al servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró. És un espai de treball tècnic i està formada per professionals de diferents serveis implicats en l’atenció a la gent gran com són salut, benestar social i cossos de seguretat, entre d’altres.




En el marc d’aquesta comissió, es va elaborar el “Protocol per a l’abordatge en xarxa de les situacions de maltractament a la gent gran”, un document que estableix un marc conceptual i els elements tècnics que facilitaran eines i criteris comuns als professionals per a la detecció, la prevenció i intervenció en situacions de maltractament a les persones grans.