Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza una sessió informativa per les comunitats de veïns de Rofonda-El Palau

Escoltar

L’Ajuntament organitza una sessió informativa per les comunitats de veïns de Rofonda-El Palau

La jornada informativa es va celebrar el 25 d’abril al Centre Cívic Rocafonda



La regidora de Benestar Social, Convivència i Política Social d’Habitatge, Isabel Martínez, va presidir una sessió informativa amb presidents de comunitats de propietaris de Rocafonda i el Palau. A la sessió, que es va fer a la sala d’actes del Centre Cívic Rocafonda el 25 d’abril, també van assistir el degà de l’Il·lustríssim Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio Naveira, i el secretari gerent de la Cambra de la Propietat de Mataró i el Maresme, Antoni Martí. 




Aquesta sessió d’informació i treball, impulsada des de la mateixa regidoria a través del Programa de Suport a les Comunitats de Veïns, tenia com a objectiu presentar diferents recursos i eines als presidents de les comunitats per treballar problemàtiques diverses com poden ser la morositat en el pagament de les quotes, les deficiències en la gestió de la comunitat, la manca de manteniment de les vivendes amb l’afectació posterior a tercers, les ocupacions i la no responsabilització dels propietaris.




Des dels Servei de Mediació es va informar de les potencialitats i les aportacions que ofereix la mediació a les comunitats per tal de cercar compromisos, identificar i facilitar instruments per alguns problemes, així com de millora de la convivència en l’entorn comunitat i barri.




El representant de la Cambra va explicar com s’aborda la gestió de les comunitats i els instruments que posen a l’abast de propietaris, i va aprofitar per a presentar i oferir la Guia de les Comunitats de Propietaris de Catalunya.




El Degà de l’il·lustre Col·legi d’Advocats va exposar com les persones residents en una comunitat i els propietaris poden fer ús del Servei d’Orientació Jurídica així com poden sol•licitar el reconeixement al dret a la justícia gratuïta. Tanmateix va donar alguns consells per a la defensa dels drets de comuners a partir d’aquest recurs, i en relació a les assegurances de les comunitats i va exposar alguns exemples de diferents casos concrets actuals.




Acabada la presentació es va aprofitar per a treballar i assessorar a nivell general d’algunes dificultats i obstacles amb els que es trobaven les persones que intenten gestionar el dia a dia i el problemes que presenten les comunitats de veïns. Aquesta és una de les col·laboracions que contempla el conveni signat entre l’Ajuntament de Mataró i el Col•legi d’Advocats de Mataró.