Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa la Secretaria Tècnica de la Formació Professional de Mataró

Escoltar

L’Ajuntament posa en marxa la Secretaria Tècnica de la Formació Professional de Mataró

La 1a jornada de promoció de l’FP Mataró es farà el 9 de novembre al Cafè de Mar



El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, ha presentat avui, 6 de novembre, la Secretaria Tècnica de la Formació Professional de Mataró, una oficina tècnica per promocionar els estudis de formació professional a la ciutat. En el marc del Consell de la Formació Professional i amb el suport de la pròpia Secretaria, una de les primeres accions que es desenvoluparà és l’organització, aquest dijous 9 de novembre, d’una jornada promocional de l’activitat de la FP a la ciutat.




A la presentació també han assistit el president de la Delegació de la Cambra de Comerç al Maresme, David Marín, i la cap de secció de Programes Educatius de la Direcció d’Educació, Pepa Llobet.






3 objectius i diferents accions

 




La Secretaria Tècnica de la Formació Professional de Mataró vol donar compliment, durant el 2017 i el 2018, a tres objectius que engloben una desena d’accions concretes. Aquests objectius sorgeixen del Consell de la Formació Professional de Mataró i també responen als eixos de treball sorgits del pla estratègic Mataró 20/22.




El primer objectiu és ser operatius en la coordinació, governança i integració del sistema de la Formació Professional a Mataró. El segon objectiu és incrementar l’atractiu de l’opció de la Formació Professional amb bones polítiques de màrqueting. La tercera meta és revisar i planificar l’oferta de Formació Professional i per adults de la ciutat.




Algunes de les accions concretes a desenvolupar són:




- Donar suport a l’execució de les activitats programades per les diferents comissions del Consell de la FP i col•laborar amb el Consell Econòmic i Social.



- Donar assistència a les diferents convocatòries de les comissions sectorials així com a la plenària.



- Dissenyar un Campus Integrat de la FP per generar una xarxa virtual dels agents públics, privats i concertats que ofereixen serveis relacionats amb la Formació Professional.



- Crear un portal web amb tota l’oferta educativa de FP que hi ha a la ciutat.



- Crear accions promocionals com un vídeo, unes jornades, accions informatives als instituts...



- Participar activament en el Fòrum de ciutat de la Formació Professional.



- Constituir una taula mixta de planificació entre l’Ajuntament de Mataró, el departament d’Ensenyament de la Generalitat i la Comissió de Planificació del Consell de la FP.



- Donar suport al desenvolupament del projecte de l’IES Miquel Biada com a centre de la FP dual integrada.



- Donar suport a la revisió de l’oferta formativa d’adults en coordinació amb la Comissió d’Adults del Consell de la FP.

 




Jornada de treball




El proper dijous 9 de novembre se celebrarà la 1a Jornada per a la promoció de la Formació Professional a Mataró. La sessió, que es farà a la sala d’actes del Cafè de Mar, comptarà amb la inauguració oficial a càrrec del mateix regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell. A continuació hi haurà una conferència a càrrec d’una empresa amb alumnes en pràctiques, una taula rodona amb diferents experiències al voltant de la relació entre alumnes, centres educatius i empreses així com una sessió de “networking” com a espai de contacte entre els diferents agents implicats en la formació professional.




La cloenda de l’acte serà a càrrec de la regidora d'Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno.