L’Ajuntament posa en marxa la Secretaria Tècnica de la Formació Professional de Mataró

La 1a jornada de promoció de l’FP Mataró es farà el 9 de novembre al Cafè de Mar



El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, ha presentat avui, 6 de novembre, la Secretaria Tècnica de la Formació Professional de Mataró, una oficina tècnica per promocionar els estudis de formació professional a la ciutat. En el marc del Consell de la Formació Professional i amb el suport de la pròpia Secretaria, una de les primeres accions que es desenvoluparà és l’organització, aquest dijous 9 de novembre, d’una jornada promocional de l’activitat de la FP a la ciutat.




A la presentació també han assistit el president de la Delegació de la Cambra de Comerç al Maresme, David Marín, i la cap de secció de Programes Educatius de la Direcció d’Educació, Pepa Llobet.






3 objectius i diferents accions

 




La Secretaria Tècnica de la Formació Professional de Mataró vol donar compliment, durant el 2017 i el 2018, a tres objectius que engloben una desena d’accions concretes. Aquests objectius sorgeixen del Consell de la Formació Professional de Mataró i també responen als eixos de treball sorgits del pla estratègic Mataró 20/22.




El primer objectiu és ser operatius en la coordinació, governança i integració del sistema de la Formació Professional a Mataró. El segon objectiu és incrementar l’atractiu de l’opció de la Formació Professional amb bones polítiques de màrqueting. La tercera meta és revisar i planificar l’oferta de Formació Professional i per adults de la ciutat.




Algunes de les accions concretes a desenvolupar són:




- Donar suport a l’execució de les activitats programades per les diferents comissions del Consell de la FP i col•laborar amb el Consell Econòmic i Social.



- Donar assistència a les diferents convocatòries de les comissions sectorials així com a la plenària.



- Dissenyar un Campus Integrat de la FP per generar una xarxa virtual dels agents públics, privats i concertats que ofereixen serveis relacionats amb la Formació Professional.



- Crear un portal web amb tota l’oferta educativa de FP que hi ha a la ciutat.



- Crear accions promocionals com un vídeo, unes jornades, accions informatives als instituts...



- Participar activament en el Fòrum de ciutat de la Formació Professional.



- Constituir una taula mixta de planificació entre l’Ajuntament de Mataró, el departament d’Ensenyament de la Generalitat i la Comissió de Planificació del Consell de la FP.



- Donar suport al desenvolupament del projecte de l’IES Miquel Biada com a centre de la FP dual integrada.



- Donar suport a la revisió de l’oferta formativa d’adults en coordinació amb la Comissió d’Adults del Consell de la FP.

 




Jornada de treball




El proper dijous 9 de novembre se celebrarà la 1a Jornada per a la promoció de la Formació Professional a Mataró. La sessió, que es farà a la sala d’actes del Cafè de Mar, comptarà amb la inauguració oficial a càrrec del mateix regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell. A continuació hi haurà una conferència a càrrec d’una empresa amb alumnes en pràctiques, una taula rodona amb diferents experiències al voltant de la relació entre alumnes, centres educatius i empreses així com una sessió de “networking” com a espai de contacte entre els diferents agents implicats en la formació professional.




La cloenda de l’acte serà a càrrec de la regidora d'Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno.