Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament programa tres cursos per a les entitats sense ànim de lucre per aquest trimestre

Escoltar

L’Ajuntament programa tres cursos per a les entitats sense ànim de lucre per aquest trimestre

La formació és en primers auxilis, xarxes socials i temes legalsL’Agència Municipal de Suport a l’Associacionisme de l’Ajuntament de Mataró ha programat, per al tercer trimestre del curs 2016-17, un cicle formatiu adreçat a tots els membres d’entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats.

El programa formatiu s’ha estructurat en tres mòduls amb l’objectiu comú de dotar de coneixements teòrics i pràctics a les entitats en matèria de comunicació, gestió documental i atenció en primers auxilis. L’oferta s’ha realitzat fruit de les demandes de les entitats que s’han recollit a l’Agència Municipal de Suport a l’Associacionisme.

Oferta formativa
Els tres mòduls programats són els següents:

-Mòdul 1: "Iniciació als primers auxilis": La primera actuació davant d’un accident és primordial per aconseguir una possible recuperació de la persona accidentada. Amb aquesta perspectiva l’Agència de Suport a l’Associacionisme organitza aquest taller on la Creu Roja impartirà formació teòrica i pràctica d’atenció sanitària immediata per a poder realitzar una primera atenció en cas d’accident en els actes interns o actes que organitzen les entitats. El taller, que oferta 20 places, es farà al Centre Cívic Cabot i Barba, els dies 15, 17, 22 i 24 de maig 2017, de 19 h a 21.30 h. Les inscripcions es poden fer del 3 a l’11 de maig.
-Mòdul 2: "Blogs i Eines 2.0.": És un curs molt pràctic que acompanya l’alumnat, pas a pas, en la creació de la seva plana web amb la plataforma WordPress. Es tracta d’una eina fàcil d’utilitzar, que permet crear i gestionar de manera gratuïta espais web adaptats a les necessitats de cada entitat. El curs també ajuda a descobrir les millors maneres de donar difusió a les comunicacions a través de les xarxes socials. El taller, que oferta 20 places, es farà al TecnoCampus els dies 25 de maig i 1, 8, 15 i 22 de juny 2017, de 18 h a 21 h. Les inscripcions són del 3 al 19 de maig.
-Mòdul 3: "Obligacions legals i documentals". L’objectiu és donar a conèixer i aclarir dubtes sobre les obligacions legals i documentals que té l’associació i els membres que formen part de la junta directiva. El taller, que oferta 20 places, es farà a l’Espai Gatassa, els dies 31 de maig i 7, 12 i 14 de juny 2017, de 19 h a 21.15 h. Les inscripcions són del 3 al 26 de maig.


L’Ajuntament de Mataró aposta per la formació de les persones que integren les entitats sense ànim de lucre i hi inverteix recursos per fer-la possible, per la qual cosa totes les inscripcions a aquests cursos són gratuïtes. La formació en gestió és clau per a la millora en els resultats a les entitats.